Am ajuns „batalionul disciplinar” al „originalilor”. Un director din DSP Arad, care și-a curentat intenționat un coleg, detaşat la Galaţi

Nu știm cum se face, dar de la o vreme toți funcționarii publici care au oarece probleme la mansardă sunt detașați o vreme la Galați. Probabil că Galațiul a ajuns un fel de bau-bau național, un fel de „batalion disciplinar”, de genul: Bă, dacă nu ești cuminte te trimitem în gaura aia de oraș, unde te usuci cu zile, mori de nervi, e mai rău ca în Africa. N-am zis noi asta, așa presupunem că zic ăia care decid detașarea.

Dar să fim optimiști poate că nu orașul nostru este problema. Poate că nu-i chiar o gaură insalubră. Poate din alte motive ne-am pricopsit la un moment dat, detașat disciplinar, cu un șef la Protecția Consumatorului care avea boală pe toată lumea, dar iubea să se vadă prin ziare. Altul o fi fost resortul pentru care o procesomană de pe la Baia Mare a ajuns (de fapt n-a ajuns, că a refuzat să se prezinte la muncă) pe la Ape.

Pe de altă parte, nu putem zice nici că ai noștri ar fi mai zdraveni la cap, dacă ne amintim că doi comisari de la Mediu s-au luat la pumni în sediu (și în timpul programului de lucru) deoarece fiecare dintre el se visa director. Nu putem uita nici cotonogeala pentru șefia Direcției Agricole, nici ciolăniada cu iz terorist de la AJDJ și APDM. Și încă mai sunt și altele.

Una peste alta, cea mai nouă achiziție disciplinară este la Direcția de Sănătate Publică Galați. Ministerul Sănătăți l-a detașat la Galați pe directorul economic al DSP Arad, Gheorghe Iulian Penzeş (FOTO), care a folosit un dispozitiv cu electroşocuri pe un coleg cu care avea neînțelegeri. Decizia a fost luată în urma sesizărilor transmise la minister de către Direcţia de Sănătate Publică Arad şi sindicatul Sanitas. Gheorghe Iulian Penzeș a fost detaşat pe funcția de directorul economic al DSP Galați, pe o perioadă de şase luni.

În urmă cu câteva zile, directorul economic a pus aparatul cu electroşocuri pe mâna unui coleg şi l-a pornit, iar cel agresat a strigat: „M-ai curentat! Dom’le, vrei să mă omori?” Imediat, a intervenit directoarea instituţiei, Cecilia Irimie: „Ce faceţi, domnule director? Vă rog foarte frumos, domnule director, cu aşa ceva nu veniţi la lucru, nu se poate aşa ceva! Acum mă şpreiaţi pe mine? Nu ne ameninţaţi cu spray-ul! Acum v-am văzut că aţi ameninţat!”.

Un angajat care a fost martor la incident a sunat la 112, iar la faţa locului s-a deplasat echipa operativă, pentru clarificarea stării de fapt. Pe numele lui Gheorghe Iulian Penzeş, poliţiştii arădeni au întocmit dosar penal.

„Poliţiştii arădeni au fost sesizaţi, prin SNUAU 112, despre o stare conflictuală între doi angajaţi ai unei instituţii publice din Arad. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, pentru clarificarea stării de fapt. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi lovirea sau alte violenţe”, a declarat la scurt timp după incident purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga.

Totodată, sindicatul SANITAS Arad a cerut Ministerului Sănătății trimiterea de urgență a Corpului de Control. „La nivelul sindicatului am primit sesizări din partea a 5 membri de sindicat, angajați ai DSP Arad, privind comportamentul neadecvat la locul de muncă al directorului economic. Angajații acuzau o hârțuire verbală asupra lor. Am avut întâlniri cu conducerea, cu directorul executiv, pentru a lua măsuri, pentru a rezolva situația iscată. Conducerea ne-a relatat că a trimis către Ministerul Sănătății sesizările făcute de către angajați, așteptând soluționarea din partea ministerului”, a declarat Sandu Otinel, președintele SANITAS Arad.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr