Licitația pentru modernizarea bulevardului George Coșbuc a fost anulată. Care este motivul

Toate anunțurile optimiste ale autorităților locale de la Galați, cu privire la o iminentă modernizare a bulevardului George Coșbuc s-au dovedit, cel puțin deocamdată, apă de ploaie. Licitația pentru modernizarea bulevardului , etapa I – lucrări drum și rețele edilitare apă-canal, a fost anulată pe 15 februarie 2023. Motivul este dezarmant: nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă.

Valoarea estimată a contractului se ridica la 63.928.288 de lei fără TVA, adică (în jur de 15 milioane de euro cu tot cu taxe). Interesate de proiectarea și execuția investiției au fost Asocierea Tancrad, ADD Global Design, Citadina 98, Lemacons, Oldroad Construct și Asocierea Gendav, Evrodor, Genymar 2008, Alitec Solution, fiecare cu propriii subcontractanți sau terți.

Potrivit Primăriei Galați, modernizarea are în vedere segmentul cuprins între strada Brăilei și strada Henri Coandă și prevede: reabilitarea rețelei de apă; reabilitarea rețelei de canalizare; cămine de vizitare și refacere branșamente riverani; subtraversări ale străzilor; amenajarea părții carosabile; reamenajare trotuare; piste pentru bicicliști; amenajarea spațiilor verzi; lucrări de relocare și protecție aferente instalațiilor de semaforizare, rețele electrice aeriene (coborârea cablurilor în subteran); lucrări pentru preluarea și evacuarea apelor pluviale; amenajarea străzilor laterale pe o lungime de 25 de metri; realizarea semnalizării prin marcaje rutiere și indicatoare rutiere.

Municipalitatea va trebui să lanseze o nouă licitație pentru acest obiectiv, care este propus pentru finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Procedurile vor lungi, însă, foarte mult termenele, așa că, dacă noua licitație va fi un succes, începerea efectivă a lucrărilor nu va putea fi posibilă mai devreme de jumătatea anului 2024.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr