Finanțări pentru cluburile sportive școlare, prin PNRR. Ce strategie are Consiliul Județean Galați

Consiliul Județean Galați va depune spre finanțare, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, un amplu proiect de dotare a Clubului Sportiv Școlar Galați și a Clubului Sportiv Școlar Tecuci. Este vorba de dotarea sălilor de antrenament cu diverse echipamente sportive.

„Am identificat o axă cu fonduri europene prin care putem sprijini cluburile sportive școlare din județ. Este vorba despre un apel de proiecte din cadrul PNRR-ului, unde doar UAT-urile sunt eligibile. De aceea, am decis să venim în sprijinul a peste 1.100 de tineri sportivi de la cluburile școlare din municipiul Galați și din municipiul Tecuci, care folosesc la antrenamente aparatură veche de ani de zile. Din păcate, nu s-a mai investit serios de mult timp în aceste cluburi școlare, iar copiii, care sunt extrem de talentați, au nevoie de echipamente noi și moderne pentru a se antrena și a face performanță”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Clubul Școlar Galați are 698 de sportivi înscriși, iar la Tecuci sunt 442 de elevi care fac sport în cadrul clubului școlar din localitate.

„Banii vor fi folosiți pentru dotarea sălilor de antrenament cu echipamente de forță, sisteme performante indoor pentru îmbunătățirea tehnicii în sporturi precum caiac-canoe sau înot, kituri de antrenament, manechin pentru sala de lupte și judo, porți și mingi de handbal, trambuline și saltele pentru săritura la înălțime”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Cluburile sportive școlare sunt unități conexe ale Ministerului Educației, în subordinea inspectoratelor școlare. Valoarea fondurilor care pot fi accesate pentru cele două cluburi școlare este de aproximativ 350.000 de lei.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr