Facilități fiscale pentru investitori, la Galați. Care sunt condițiile stabilite de CL și până la ce cuantum pot fi reduse impozitele

În ședința ordinară a Consiliului Local Galați de joi, 23 februarie 2023, a fost votat un proiect care vine în sprijinul investitorilor la Galați.

„Orașul nostru a devenit tot mai atractiv pentru investitori și trebuie să continuăm în această linie. De aceea, ne-am propus să acordăm facilități importante firmelor care își desfășoară activitatea la Galați, iar astăzi în ședința Consiliului Local a fost votat un proiect în acest sens, în acord cu legislația. Astfel, în funcție de valoarea investiției, numărul de angajați, profil de activitate și amplasament, impozitele pe clădiri și terenuri pot fi reduse și cu 100%. Principala condiție este ca investițiile să depășească 200.000 de euro”, a declarat edilul Ionuț Pucheanu.

Trebuie spus că astfel de hotărâri au mai fost votate și în timpul mandatelor primarilor Dumitru Nicolae și Marius Stan. Acestea au avut însă doar caracter temporar și nu au adus schimbări importante deoarece municipalitatea nu a venit și cu măsuri adiacente „la pachet”, legate de infrastructura necesară unor investiții importante (drumuri de acces adecvate, acces la utilități samd).

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr