Cafteală în paradis. La Galați a reînceput răfuiala dintre PSD și PNL. Liderul liberalilor, atac dur la adresa președintelui CJ

Se apropie alegerile locale (care vor avea loc anul viitor), așa că încep să se scoată cuțitele pe masă inclusiv când vine vorba despre în teorie sunt aliate, căci nu degeaba formează guvernul în exercițiu. De câteva săptămâni, atacurile dintre oficialii PNL și PSD au început să se îndesească, evoluând de la mici „înțepături” până spre atacuri politice dure, de nici n-ai zice ar parteneri de guvernare.

Cel mai recent atac „cu rachete” a fost lansat zilele trecute de parlamentarul George Stângă, președintele PNL Galați, care nu s-a exprimat ad-hoc (deci nu i-a zburat porumbelul), ci a „dat cu parul” în mod organizat, adică a convocat o conferinţă de presă.

Stângă a trântit cu acest prilej un croșeu în fața aliaților la guvernare de la PSD și a afirmat că din cauza incompetenţei angajaţilor de la Consiliul Judeţean Galaţi şi a preşedintelui CJ Galaţi, Costel Fotea, în judeţul nostru nu se va construi un spital nou.

„Am văzut că zilele trecute a fost afişată oficial lista cu cele 27 de obiective care vor primi finanţare pe parte medicală. Aproape de 2 miliarde de euro vor intra în România pentru modernizarea sistemului de sănătate. Din păcate, gălăţenii nu vor beneficia de niciun cent din aceşti bani. Concluzia, după o primă studiere a acestor materiale, este următoarea: avem cu ce, pentru că există bani europeni, pentru că există finanţare prin PNRR, dar, din păcate, nu avem cu cine, pentru că incompetenţa zace în Consiliul Judeţean. Consiliul Judeţean a depus un proiect pentru a obţine finanţare pentru construirea unui nou spital, dar din cele relatate oficial de domnul ministru Rafila, acest proiect nu a obţinut punctajul necesar pentru a fi finanţat. Ministrul Sănătăţii, susţinut de PSD, respinge proiectul unui spital nou în judeţul Galaţi, propus tot de PSD”, a declarat George Stângă.

Acesta i-a adresat public două întrebări preşedintelui CJ Galaţi: „De ce am avut un punctaj atât de mic şi nu am reuşit să obţinem finanţare? Cine a scris acest proiect? Angajaţii Consiliului Judeţean sau o firmă externă care se ocupă de consultanţă în vederea accesării banilor europeni?”.

Pe parcursul tirade, Stângă a realizat, însă, că-i cam „de porc” să sari la beregata partidului cu care dormi în așternut (că doar n-o să ziceți că ăștia guvernează!) și a mai îndulcit tonul, dându-i la gioale doar lui Fotea, nu și ministrului PSD al Sănătății: „Din păcate, domnul Fotea cu echipa lui de incompetenţi de la Consiliul Judeţean nu au reuşit să obţină această finanţare, cu toată bunăvoinţa şi deschiderea ministrului Rafila, ministrul PSD de la Ministerul Sănătăţii”. Frumoasă limbuță, dom Giorgică!

Apoi, în imensa lui pricepere managerială, fostul șofer al al lui VP Dobre, ajuns absolut accidental șef la PNL Galați, recunoaște că proiectul era cam eșuat din start, după care – haț! – ridică o osana subtilă primarului Ionuț Pucheanu, și el de la PSD.

„Sincer să fiu, am anticipat faptul că acest proiect nu va obţine finanţare. Tocmai din acest motiv, împreună cu echipa de consilieri locali am decis să mergem în paralel şi pe Consiliul Local, pe Primăria Galaţi, cu susţinerea proiectului de construire a unui spital municipal. Se pare că acolo am făcut câţiva paşi înainte. Sperăm să avem rezultate cât mai curând”, a mai spus George Stângă.

Seamănă destul de bine strategia lui Stângă cu cea a romanilor antici („Dezbină și învinge”), căci se pare că vrea să amplifice o serie de rivalități din interiorul PSD pentru a scoate și partidul lui un pișcot, ceva, la viitoarele alegeri. Nu de alta, dar ultimele sondaje arată că la Galați PNL a scăzut sub 15% în opțiunile electoratului, iar dacă o ține în stilul politic leșinat de până acum, are toate șansele ca în 2024 să ia bătaie și de la alte partide, nu doare de la PSD.

Bine, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, auzind de atacul la baionetă al lui George Stângă, nu s-a putut abține și i-a ars și el una peste bot liberalului.

„Eu pot să răspund doar gălăţenilor. Nu pot să răspund elucubraţiilor unor politicieni care nici măcar nu mai locuiesc în Galaţi şi vin pe aici doar din când în când. Domnul Stângă mai bine ar face să le explice gălăţenilor cum atunci când PNL era la guvernare împreună cu USR nu au introdus în PNRR Galaţiul. Atunci pe listă au introdus doar spitale din 20 de judeţe. Să explice cum la Cluj au fost prinse două spitale, la Constanţa două sau trei şi la Galaţi niciunul”, a spus, cu evident, năduf, Costel Fotea.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr