S-a dat startul la încă o parcare etajată în Galați. Va costa 5,1 milioane de euro și va deservi un cartier dens al orașului

Primăria municipiului Galați informează că o parcare supraterană, cu demisol, parter, etaj și terasă cu spații de joacă, va fi realizată în cartierul Micro 21, pe Strada Victor Vâlcovici, în zona blocurilor L6, D7 și D8, în locul vechilor garaje. O zonă care este, de altfel, foarte deficitară în privința locurilor de parcare,

Va fi practic cea de-a treia parcarea etajată din Galați, după cele deja finalizate în Mazepa (în zona Ancora) și la Spitalul Clinic Județean de Urgență.

În urma licitației publice pentru acest obiectiv, oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de Asocierea Consumcoop Galați – Moviland Met SRL – Submit SRL. Valoarea contractului este de de 21.757.587,46 lei fără TVA (circa 5,1 milioane de euro cu tot cu taxele aferente), iar durata este de 24 luni (4 luni pentru proiectare și 20 de luni pentru execuția lucrărilor). Cu alte cuvinte, inaugurarea ar trebui să aibă loc în martie 2025.

Principalele lucrări vizează: realizarea construcției, închideri cu panouri din tablă perforată, învelitoare tip terasă circulabilă, instalații interioare și exterioare de alimentare cu apă și canalizare, instalații de stingere a incendiilor cu hidranți interiori și exteriori, instalații electrice de iluminat, iluminat de siguranță, detecție și avertizare la incendiu, sistematizare verticală, spații de joacă pe acoperiș, sistem automat de parcare, stații de încărcare pentru vehiculele electrice.

Construcția va avea o suprafață desfășurată de 10.000 de mp și va conține peste 400 de locuri de parcare.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr