A început campania electorală? Președintele Fotea investește în Palatul Copiilor, deși instituția nu-i în bugetarea CJ

Consiliul Județean Galați a anunțat că va depune un proiect de dotare a Palatului Copiilor cu diverse echipamente și materiale didactice, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Conform criteriilor impuse în cadrul apelului de proiecte, vor putea fi finanțate doar cabinetele de navomodele și limbi străine de la sediul din Galați, precum și cel de cultură și civilizație românească de la Clubul Copiilor din Tecuci (filială a Palatului Copiilor). Valoarea investiției este de aproape 190.000 de lei.

„Am decis să venim în sprijinul Palatului Copiilor și să accesăm fonduri europene pentru dotarea cu diverse echipamente IT și materiale didactice. Pe lista echipamentelor care vor fi achiziționate se află truse electrice de traforaj și alte dispozitive asemănătoare pentru cabinetul de navomodele, zeci de manuale și resurse educaționale, laptopuri, sisteme de sonorizare, multifuncționale, display-uri interactive și tablete.

Vom accesa maximum din cât ne permite acest apel de proiecte, în condițiile în care sunt eligibile doar o parte dintre cabinetele didactice în care se desfășoară diverse activități extrașcolare”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Toate bune și frumoase, numai că Palatul Copiilor Galați este în subordinea Ministerului Educației Naționale. Adică din punct de vedere bugetar primește bani prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean, iar de partea de infrastructură poate contribui financiar Primăria Galați, în calitate de UAT cu competență teritorială. Și-atunci ce caută Consiliul Județean în ecuație? Ei bine, pentru președintele don Costelo Fotea a cam început campania electorală. Așa că împarte cu bani în stânga și-n dreapta, că doar nu dă de la el, ci de la noi, plătitorii de taxe.

Nu zicem nu, Palatul Copiilor are nevoie de dotare. Însă au nevoie de dotare foarte multe școlile și grădinițe din județ. Însă Don Prezidente nu-i fraier. Știe foarte bine că dacă dă ceva parale grădiniței de la – să zicem – Satu Costi, o să i se ducă vorba doar prin mahalaua în care este grădinița cu pricina. Iar babele pesediste de acolo oricum îl votau, că „zâmbește ca Ion Iliescu, maică, e de-al poporului”. Așa că a mers la „next level” și a dat Palatului Copiilor. Instituție mare, județeană, care face tot felul de spectacole și expoziții, acolo unde numele întâiului om al județului va fi abitir pomenit și slăvit. Ca să-l voteze lumea pe el, nu pe ăia care vor să-i ia locul de înger păzitor al democrației covurluiene.

Singura nedumerire a noastră este cum va fi înregistrată investiția în contabilitatea CJ. Că nu pre există „categorie bugetară” pentru asta. Și ar mai fi totuși o nedumerire: oare Autoritatea Electorală Permanentă cum va cuantifica această cheltuială electorală, din bani publici, a lui Costel Fotea?

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr