Cum a devenit Primăria Galați investitor imobiliar într-o zonă la modă, în plină dezvoltare, din municipiu

Probabil că mulți dintre dumneavoastră ați remarcat că pe strada Tecuci, partea de la bulevardul Coșbuc, spre Intersecția Fără Rost, se construiește într-o veselie de câțiva ani. Deja s-au ridicat în zonă circa 20 de blocuri, cu peste 1.500 de apartamente, fiind pe cale să se nască acolo cel mai nou și mai modern cartier al orașului, mai ales că există teren berechet liber.

Ceea ce puțin știu este că Primăria Galați este pe cale să „intre în combinație” și să ridice în zonă (în apropiere de biserica Sfânta Cruce și de magazinul Lidl de la IFR) un complex imobiliar de toată frumusețea. Terenul situat pe strada Tecuci nr. 163-165 – unde a fost Cazarma 3006 (vezi foto) – a ajuns la Primărie prin Hotărârea Guvernului nr. 1086 din noiembrie 2021, în scopul construirii a opt blocuri de locuințe, cu regim de înălțime parter + 5 etaje, cu un număr total de 352 de apartamente, cu una, două şi trei camere.

Totuși, doar jumătate vor rămâne în proprietatea municipalității, iar cealaltă jumătate dintre acestea vor fi transmise în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Apărării Naționale. Cum s-ar zice: case pentru militari. Însă există și o condiție destul de importantă: blocurile și locurile de parcare aferente trebuie să fie realizate în cinci ani de la transmiterea terenului în administrare (mai exact până în 2026), în caz contrar fosta cazarmă urmând să se întoarcă la stat.

Deocamdată, Primăria se află în faza studiului de fezabilitate. Nu mai puţin de 12 oferte au fost depuse în cadrul licitaţiei organizate în primele luni din 2023. Valoarea estimată a contractului pentru studiul de fezabilitate a fost de 650.000 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire, cel mai bun raport calitate – preț.

Conform datelor din portalul achizițiilor publice, licitaţia a fost câştigată de CECO Architects SRL, valoarea contractului atribuit fiind de 317.000 de lei fără TVA, adică mai puțin de jumătate față de cât se estima.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr