Peste 3,1 milioane de euro pentru ambulatoriile a două spitale gălățene. Banii vin prin PNRR

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat astăzi două contracte de finanțare pentru Ambulatoriile de Specialitate de la Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf.Apostol Andrei” și Spitalul Orășenesc Târgu Bujor. Valoarea celor două contracte este de 15.856.617 de lei (peste 3,1 milioane de euro), iar finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

“Cele mai mari investiții vor fi realizate în vechea clădire a Ambulatoriului Spitalului Județean, unde vom moderniza mai multe cabinete, de la schimbatul ușilor și a geamurilor la reabilitarea instalației electrice și montarea unor sisteme de tratare a aerului. Mai mult, vom crea spații medicale noi pentru oncologia medicală, tratamentul litiazei renale cu ajutorul ultrasunetelor și pentru investigații endoscopice. De asemenea, vor fi achiziționate sute de echipamente medicale și piese de mobilier. Vorbim de aparate moderne de anestezie pentru sălile de operație, de sisteme performante pentru investigații endoscopice, unituri dentare și orl, echipamente de dezinfecție, aparate pentru tratarea varicelor sau sisteme de detectare precoce a cancerului bucal, precum și de canapele noi pentru consultații, containere pentru sterilizarea truselor individuale sau dulapuri pentru depozitarea instrumentarului medical”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, au fost obținute fonduri și pentru dotarea cabinetului Orl din cadrul Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Târgu Bujor. Aici, există deja în implementare un alt proiect cu fonduri europene, prin care vor achiziționate 180 de echipamente medicale pentru toate celelalte cabinete ale Ambulatoriului.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr