O tânără de 25 de ani din Galați a scăpat miraculos cu viață după ce a căzut într-o prăpastie de 100 de metri

Când e să ai zile, ai, oricât de slab ți-ar fi instinctul de conservare. S-a demonstrat acest lucru în cazul unei tinere de 25 de ani din Galați, care parcă a vrut cu tot dinadinsul să aibă necazuri.

Salvamont Buşteni a informat că tânăra, în vârstă de 25 de ani, din Galaţi, a încercat pe 21 martie să ajungă la cabana Mălăieşti, împreună cu prietenul ei, dar niciunul nu avea echipament specific de iarnă. Cei doi au reuşit să ajungă în Valea Rea, însă fata a alunecat şi a căzut într-o prăpastie de 100 de metri adâncime.

În ciuda diferenței foarte mari de nivel, tânăra a avut un noroc imens, căci a nimerit pe direcția unor praguri de stânci cu zăpadă, așa că a scăpat – de-a dreptul miraculos – doar cu câteva julituri și o serie de contuzii ce necesită o examinare medicală amănunțită. Totuși, ea a rămas blocată în locul în care s-a oprit, într-o poziție de unde putea să alunece oricând spre o altă prăpastie.

După ce prietenul ei a sunat după ajutor, la Salvamont, echipe din Buşteni, Râşnov şi de la Salvamont Prahova au primit alarma şi s-au mobilizat pentru a-i veni în ajutor tinerei. În plus, s-a solicitat şi sprijinul unui echipaj aero, iar un elicopter s-a ridicat de la Târgu Mureş, care a ajuns primul la locul accidentului şi după câteva încercări au reuşit să o scoată pe tânără din prăpastie.

Prietenul acesteia a fost recuperat de salvamontiştii din Râşnov, cu ajutorul colegilor lor din Serviciul Salvamont Braşov.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr