Baronul Dan Nica iese la rampă cu o nouă tranșă de gogoși electorale. Vin alegerile, deci o să ne dea cât nu putem duce

Vă mai aduceți aminte de Dan Nica? Hai, că vă aduceți! Da, este vorba de nenea ăla care la trecutele alegeri europarlamentare promitea că va curge un torent de bunăstare la Galați, că vor veni niște sute de miliarde de euro pentru tehnologie și IT. Și câte și mai câte. După ce și-a văzut sacii în căruță, nenea și-a văzut liniștit de leafa de 10.000 de euro pe lună încasată la Bruxelles și Strasbourg – frumoase orașe, turistice! – iar promisiunile lui au rămas simple gogoși electorale.

Evident, n-au venit la Galați niciun fel de bani pentru minunății IT și tehnologice. Nici măcar milioane, de unde sute de miliarde? Erau bune și sute de mii, dar nici din alea n-au venit. Însă Dan Nica nu s-a ostenit să le explice celor care l-au votat de ce nu s-a întâmplat ce-a zis. A mizat pe faptul că electoratul uită repede și, peste 3-4 ani, poate veni cu un nou set de minciuni gogonate, cât să mai facă rost de un mandat, să-i fie bine lui și celor ca el.

Hai să fim onești! Faptul că Galațiul a ajuns cel mai nasol mare oraș al României este mai ales din cauza lui Dan Nica și a veneticilor (ca și el) pe care i-a plantat în mai toate funcțiile publice. Și pe care i-a durut fix în moțul de la bască de gălățeni, și-au văzut doar de binele lor. Zicem să vă uitați cum arată drumurile în Vrancea natală (unde are și vilă, că doar nu pe aici, prin ghetou) a domnului Nica. Și să le comparați cu Galațiul pe care l-a „umplut” el de infrastructură. Zicem să vă uitați și că infrastructura care este în curs de realizare este legată de fapt de podul de la Brăila. Fără pod n-ar fi existat. Dar podul se face grație brăileanului Tudose. Căci Nica a sabotat cât a putut proiectul și a fost parte a grupului din PSD care l-a marginalizat pe Tudose, l-a obligat să se dea deoparte. Și-o să înțelegeți, poate, cu cine aveți de-a face…

Bine, Nica se crede un mare stăpân pe aici. Într-un interviu publicat de un ziar local care îi cântă duios și dubios de puternic în strună, Dan Nica se prezintă pe sine ca omul care controlează tot. Ca un baron. Ca un șef de juntă, căci, din punct de vedere constituțional, ceea ce zice el este complet ilegal, are iz penal. Iată ce zice, așadar: „Am și doi oameni – dl Fotea și dl Pucheanu – care se și pricep și-mi solicită sprijinul doar atunci când o problemă nu se poate rezolva la nivel local”. Atenție, deci! EL, marele om, are doi oameni aici, la Galați. Voi, cei care i-ați votat, nu aveți nimic. Voi nu contați. El, Nica, are. El e stăpânul. Deci dacă orașul și județul arată ca o cocină, de la Nica vi se trage. Asta ca să știți ce votați, că acuși vin alegerile.

Nu am fi adus vorba despre Dan Nica în acest articol dacă personajul și-ar fi dat seama că este cazul să-și vadă de pensie, să ne lase în pace. Dar nu! El mai vrea niște mandate, vrea să sugă seva acestei nații până la ultima picătură, să nu lase pe nimeni altcineva să încerce să se ocupe de treburile publice. O tactică toxică pe care am văzut-o mai ales prin țările cu democrație aproximativă. Mai nou, Dan Nica (în cârdășie cu niște păpători de bani publici de o să vă cruciți când o să vă dăm detalii; și le vom da curând, căci merită să știți că osanalele din presă nu-s gratis!) au pornit iar torentul de lapte și de miere. Din vorbe, desigur. Dezamăgirea vine apoi, după alegeri, când iar n-o să se întâmple ce-au promis.

Ni se promit din nou investiții de miliarde de euro. Ni s-au mai promis. Nu s-au făcut. Ba că nu știu ce fabrici de hidrogen (pe bune? cine cumpără hidrogen?), ba că mega-fabrici de baterii electrice, ba că hub-uri tehnologice așa de importante că o să se închidă Silicon Valley. Minciuni peste minciuni, spuse cu o așa nonșalanță încât nu poți să nu te întrebi dacă cei care le spun nu cumva ne cred pe toți proști. Aveți grijă ce votați, gălățeni, căci va veni curând momentul acela în care o să vă întrebați dacă nu cumva vă meritați soarta de ultimii fraieri ai României…

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr