Două distincții au fost acordate Galațiului la Gala „Smart City Industry Awards”, unde au fost recunoscute și premiate persoane, instituții și companii care au reușit să integreze noile tehnologii în diverse proiecte realizate pentru binele comunității și al oamenilor.
Astfel, municipiul Galați a primit distincția „Best Smart City Project”, pentru proiectul „Smart City Galați – dezvoltarea unui oraș inteligent și sustenabil”. Consiliul Județean Galaţi a obținut premiul „Smart Living”, pentru proiectul „Galați, centru regional de tratare și diagnosticare a cancerului cu ajutorul a două acceleratoare de particule”.
„Este un premiu care ne motivează să continuăm în direcția utilizării noilor sisteme și tehnologii care să ne îmbunătățească viața”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu. „Este un premiu obținut de întreaga comunitate gălățeană, care are în spate munca unei întregi echipe”, a ținut să spună şi președintele Consiliului Județean, Costel Fotea.
Când vezi știrea asta, dar nu trăiești în Galați, ai impresia că, frăție, Galațiul a bătut deja Clujul, ba chiar și Viena, se pregătește să devină cel mai atractiv oraș al planetei. În realitate nu-i deloc așa. De fapt, minunatele premii obținute sunt de fapt cumpărate, căci Gala „Smart City Industry Awards” este o învârteală pesedistă unde toți cei care plătesc o cotizație de câteva zeci de mii de euro pe an primesc un premiu. Premiile se dau la alegre, adică tu, cotizantul, poți cere să ți se dea pentru ce crezi tu că sună mișto în urechile fraierilor care plătesc impozite. Râd și curcile de noi…
Iar să declari un oraș „Best Smart City Project” pentru ceva ce nici măcar nu există – ce mama naibii este „smart” în Galați, în afară de videochat? – este o jignire a inteligenței gălățenilor. La fel, să zici că județul este „Smart Living” pentru că ai adus o aparatură medicală normală, care se găsește în cel puțin alte 50 de orașe din România și în peste 100 de alte spitale, este realmente ridicol. Și se întâmplă pe banii noștri, nu de alta…