Noile minciuni ale baronul Dan Nica. Campanie electorală ca pe vremea FSN, dar măcar pe atunci mai dădea și el un mic, o bere

Așa cum v-am zis deja, Dan Nica, „baronul” de Galați, mai vrea o tură la Parlamentul European, îi place leafa de 10.000 de euroi pe lună (plus pensia specială, că deja are 63 de ani onorabilul), n-ar lăsa locul de europarlamentar altuia nici să-l pici cu ceară.

Deși de câțiva ani a cam dispărut din spațiul public românesc (motivul se știe: dosarul penal Microsoft, unde – să fie clar – a scăpat de pușcărie doar pentru că s-au prescris faptele în timp ce judecătorii trăgeau de timp strategic, nu pentru că ar fi nevinovat), Nica a urzit în continuare intrigi, a făcut și-a desfăcut, a fost cel care a controlat totul din umbră la Galați. Așa că dacă vi se pare că lucrurile au mers nasol pe aici, să știți că în mare parte e vina lui Dan Nica. Este valabilă și cealaltă jumătate a paharului, pe care o văd cei care cred – echipa de zgomote TSD, de trei ori ura, da? – că Galațiul e deja un mic paradis, dar suntem noi „hateri” și nu vrem să vedem asta.

Una peste alta, pe 4 aprilie Dan Nica a adunat activul de partid într-un salon de nunți din bariera Traian, a chemat câțiva afaceriști (cărora le-a promis că „o să”, dacă și ei „or să”), s-a „înfrățit” (pe o factură grasă de tot, plătită în bună parte din bani publici) cu un ziar specializat în osanale și a pus de-o conferință intergalactică despre cât de grozav o să fie la Galați.

Minciunile au curs valuri. Galațiul o să devină principala zonă europeană de producție a hidrogenului, aici va fi cea mai mare fabrică de baterii auto electrice de pe continent, va curge lapte și miere, va ploua cu diamante, combinatul va angaja 50.000 de oameni, vom umple Dunărea de vapoare și câte și mai câte minciuni gogonate. Tot omul mai minte, dar Nica este un mare campion, merită să se scrie cărți despre el, căci baronul Munchhausen este pistol cu apă pe lângă baronul de Galați.

Nu uitați că Dan Nica trăiește într-o adevărată boierie de peste 30 de ani, pe salarii babane din bani publici, deși n-a făcut niciodată nimic pentru Galați, doar a dat din gură, a clămpănit verzi și uscate, ne-a prostit pe față. Măcar în era FSN/PDSR mai arunca și el vulgului câte-un mic și-o bere, acuma e prea măreț pentru a mai interacționa cu populimea, oferă doar gogoși electorale.

La eveniment au participat și „oamenii lui Nica”, adică primarul Ionuț Pucheanu și președintele Costea Fotea, niște băieți în care cândva ne puneam speranțe că vor schimba ceva pe aici, dar care au picat și ei în demagogia putredă a lui Dan Nica. Băi, băieți, dacă o țineți tot așa, ar fi bine să vă căutați din vreme de lucru, că, sincer, nu prea vă mai garantează nimeni că veți câștiga alegerile. Galațiul pare să decoleze spre Marte dacă te uiți pe pagina de Facebook a primarului Pucheanu, însă dacă vii cu picioarele pe pământ constați că orașul este groaznic de murdar – de-a dreptul infect – că investițiile făcute sunt foarte scumpe și de o calitate extrem de proastă, că urbanistic nu mișcă de fapt nimic, nu există nicio idee de ansamblu, se cârpește și se bâjbâie.

De cealaltă parte, președintele Fotea a tocat niște trenuri de bani pentru proiecte semi-ratate. Vezi muzeul de artă vizuală din parcul Rizer, vezi podul de pe centură, vezi drumurile județene făcute de maximă mântuială. Și vezi și spitalele gălățene, unde deși s-au băgat bani cu ghiotura în aparatură, managementul (controlat politic) este în continuare un dezastru, iar investițiile sunt practic inutile. Nu mai zicem că echipa de zgomote alui „don Costelo” se laudă deseori cu „premiere mondiale” care, de fapt, se fac la clinicile private din oraș de câțiva ani.

Una peste alta, sindrofia de la salonul de nunți ne-a arătat de ce nu mai trebuie votat PSD la Galați. Nu că ar fi mai breji ăia de la PNL. Atenți la vot, oamenilor, nu vă mai amanetați viitorul ăstora! Dacă țineți la acest oraș, votați orice alt partid în afara „toxinelor” de la PSD și PNL.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr