„Unificatorii dreptei” au trecut cu arme și bagaje la PSD. Detaliile absorbției PMP Galați de către social-democrați

Apărut pe scena politică, acum fix zece ani, din neantul gândirii lui Traian Băsescu, Partidul Mișcarea Populară (PMP) s-a poziționat la început ca o mișcare progresistă, dar mai degrabă de dreapta. Părea un paradox doctrinar, însă liderii partidului – la Galați s-a insinuat în frunte Cătălin Cristache, zis și „Fazanul” – dădeau asigurări poporului că doar ei ne pot salva de corupție, de sărăcie și de impostură politică.

Mai mult, au pozat o bună bucată de vreme în unificatorii dreptei, singurii capabili să salveze liberalismul, creștin-democrația și încă vreo 5-6 doctrine de dreapta. Doar au zis, stați liniștiți!

După ce s-au văzut pe cai mari, cu liderii prin Parlament și cu linia a doua pe posturi călduțe din administrație, celor de la PMP li s-au tocit brusc colții. N-au mai simțit nevoia să ne salveze nici de corupție, nici de sărăcie, nici de impostura politică și nici nu i-a mai durut „la corazon” că dreapta nu-i unificată. Și-au văzut de sinecuri, de lefurile grase din bani publici, de aranjamentele electorale mai mult sau mai puțin imorale.

Zilele trecute PMP Galați, în frunte cu „Fazanul” șef, a atins culmea fățărniciei și au trecut, cu arme și bagaje, la PSD. În poza postată de politicieni pe rețelele de socializare, pot fi văzuți fostul președinte al PMP Galați, Cătălin Cristache, dar și despre consilierii județeni Dumitru Ișfan și Ionel Stan, în timp ce raportează jupânului penal Dan Nica (n-am uitat de afacerea Micrososft, unde marele om a scăpat de pârnaie prin prescrierea faptelor, nu pentru că ar fi curat) și pechinezilor de curte ai acestuia (Ionuț Pucheanu și Costel Fotea) că – gata! – s-a predat, deci vor și ei un os social-democrat de ros, nu mai vor să facă politică pe burticica goală. Căci, nu de alta, sondajele arată că PMP nu are nici cea mai mică șansă să intre în Parlament la alegerile de la anul.

„Ne-am alăturat, în mare, toată echipa PMP”, a adăugat Cătălin Cristache. La nivel național, însă, președintele PMP, Eugen Tomac, se arată preocupat de o alianță de dreapta cu USR și Forța Dreptei, în vederea seturilor succesive de alegeri de anul viitor.

Dan Nica a anunțat că la PSD s-au alăturat în aceste zile și cei de la filialele gălățene ale Partidului Republican și Partidului Ecologist Român. PNL Galați încă n-a recunoscut că a trecut la PSD, iar USR încă tatonează terenul, pentru a vedea „ce ne iese, boss”. Ca urmare, în calea visului refacerii partidului unic din România mai stă doar AUR-ul lui George Simion. Cât o mai sta și ăsta, că se-aud niște lucruri interesante dinspre procurori.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr