Din ciclul „Noi minciuni electorale”. PSD a descoperit că în România există sate sărace, deși acum câțiva ani spunea că a „scos țara din noroi”

Partidul Social Democrat (PSD) a anunțat zilele trecute că a început campania „Sate Româneşti Cu Bani Europeni”, prin care îşi propune să atragă atenţia instituţiilor europene cu privire la problemele cu care se confruntă comunităţile rurale şi persoanele care trăiesc şi lucrează în mediul rural. Bine, campania a început deocamdată pe Facebook, locul unde se macină-n gol vorbe, nu-i despre fapte.

„Mediul rural merită mai mult sprijin din partea Uniunii Europene! Astăzi am început campania #SateRomâneştiCuBaniEuropeni, prin care ne propunem să atragem atenţia instituţiilor europene cu privire la probleme acute cu care se confruntă comunităţile rurale şi persoanele care trăiesc şi lucrează în mediul rural. Partidul Social Democrat şi PES activists Romania şi-au propus să ajungă în cât mai multe sate din România pentru a discuta şi prelua ideile pentru sprijinirea mediului rural, direct de la cei care trăiesc în astfel de comunităţi”, declamă PSD, curajos, pe Facebook. Că nu costă nimic să promiți, nu?

„Propunerile venite de la tinerii antreprenori rurali se regăsesc în petiţia pe care o vom depune la Parlamentul European în care solicităm: Organizarea unei dezbateri în plenul legislativului european privind viitorul mediului rural în Uniunea Europeană şi a politicii agricole comune în contextul actual; Susţinerea creşterii alocărilor financiare pentru mediul rural în perspectiva revizuirii bugetului pe termen lung al UE; Realizarea unei solicitări formale către Comisia Europeană pentru o suplimentare a fondurilor europene alocate mediului rural şi fermierilor, inclusiv din fondul de rezervă pentru crize al Uniunii Europene; Indexarea fondurilor europene alocate pentru mediul rural şi fermieri; Iniţierea unor programe europene incluzive pentru dezvoltarea şi protejarea mediul rural; Demararea unor programe europene destinate formării şi informării cetăţenilor din mediu rural şi a fermierilor în vederea adaptării la noile provocări”, se mai arată în postarea făcută publică de europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreşedinte al PSD.

Anunțul PSD uimește din două puncte de vedere. Primul este legat de surpriza că partidul roși-ferarri a descoperit că în România există sate sărace, după ce acum câțiva ani, prin vocea fostei președinte a partidului (Viorica Dăncilă mai exact), ne spunea că țara a fost scoasă din noroaie și că este raiul pe pământ. Uite că nu era chiar paradisul, cum nu e nici acum și, probabil, n-o să fie niciodată dacă actuala camarilă politică PSD-PNL-UDMR nu este eliminată de la guvernare.

A doua surpriză este legată de faptul că PSD se angajează să facă ceea ce nu are cum să facă, dat fiind că partidele nu gestionează finanțări pentru comunități, ci doar sug bani de la buget pentru a mitui TV-urile partizane, pentru a plăti o armată de propagandiști și pentru a se lăfăi în sute de sedii. De fapt, finanțările amintite/promise sunt gestionate de Guvern. Iar guvernul nu înseamnă PSD.

Una peste alta, așteptăm cu interes să preia ideea și liderii din teritoriu, în special don Costel Fotea, mahărul de la CJ Galați. Căci ne-ar plăcea să curgă lapte și miere pe toate gârlele, să fie gardurile din salam și șuncă, să se dea cozonac în fiecare zi la popor, să plouă cu mici și cârnați, iar berea să fie la robinet nenică, gratis. Cât despre celălalt lider PSD local, Ionuț Pucheanu, s-ar putea implica și el în treaba cu satele, căci, la urma-urmelor, despre Galați se zice de ceva vreme că-i doar un sat mai mare, electrificat.

Cât despre eminența maro-cenușie a PSD Galați, Dan Nica, părerea noastră este că n-o să se bage în povestea asta cu țărani și alte chestii. El e baron, are sânge albastru, doar își va trage comisionul, căci oricum faptele se vor prescrie mai devreme sau mai târziu, deci nu e panică, man!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr