Spital nou la Tecuci. A fost demarată licitația pentru desemnarea constructorului clădirii de peste 35 de milioane de euro

Consiliul Județean Galați a demarat licitația pentru construirea unui spital nou la Tecuci. Este vorba despre o clădire cu aproape 10.000 de mp suprafață desfășurată și care avea minimum 105 paturi.

“Aproximativ o sută de mii de oameni din Tecuci și zonele limitrofe au nevoie de un spital nou la Tecuci, cu saloane și săli moderne de tratament. Astfel, am demarat deja procedurile de achiziție publică pentru desemnarea unui constructor. De asemenea, noua clădire va fi dotată și cu toată aparatura necesară. Vor fi saloane de câte două paturi, cu grup sanitar propriu, iar spațiile vor corespunde celor mai noi norme medicale. Mai mult, în noua clădire vom amenaja patru săli moderne pentru intervenții chirurgicale, iar pe acoperiș va fi construit un heliport pentru elicopterul SMURD”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați

Noul corp al spitalului va fi legat de Corpul UPU existent, printr-un tunel de legătură. În noua clădire a spitalului vor funcționa: Blocul Operator, Ortopedia, secția de Chirurgie Generală, secția ATI, secția de Medicină Internă, laboratoarele de Radiologie, Imagistică și Analize medicale, Camera de Gardă, compartimentul de Endoscopie, Farmacia, Unitatea de Transfuzii Sanguine și compartimentul de Sterilizare.

Valoarea totală a investiției, inclusiv echipamentele medicale care vor fi achiziționate ulterior, este de 172.429.365 de lei (TVA inclus), adică în jur de 35 de milioane de euro, fondurile fiind asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr