Subprefecta Andra Costache și-a dat demisia. Ce motive invocă și cine ar putea să-i ia locul

Numită subprefect în februarie 2021, cu susținerea PNL – o numire surpriză la acea vreme, având în vedere că avea doar 27 de ani – Andra Mihaela Costache n-a impresionat în vreun fel în amintita funcție, fiind mai degrabă o prezență discretă. La fel de discretă cum a fost, anterior, când a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Sporturilor. A candidat și la Primăria din orașul natal, Târgu Bujor (după ce primarul Viorel Gîdei a fost ales parlamentar), însă a fost învinsă fără drept de apel de candidatul PSD.

În rest, cum spuneam, este o prezență discretă. După demisia din funcția de subprefect, a ales să ocupe funcția de consilier județean, care rămăsese vacantă odată cu demisia mardeiașului Cătălin Moroșanu. În paranteză fie spus, candidatura ieșeanului Moroșanu pe listele PNL Galați a fost cea mai tâmpită decizie luată în istorie de conducerea organizației liberale locale.

Din postarea făcută de Andra Costache pe pagina de Facebook înțelegem și că demisia are un scop precis: alegerile pentru primăria Târgu Bujor.

„Mă aflu într-unul dintre acele momente semnificative în care o decizie determină un traseu profesional, o istorie de viață. După cum mulți dintre voi știu, în ultimii doi ani am avut onoarea de a deține funcția de subprefect. Am ales, acum, să preiau mandatul de consilier județean din partea PNL. Odată cu depunerea jurământului, voi deschide un nou capitol din activitatea mea profesională, încheindu-l pe cel anterior.
Am luat această decizie pentru că îmi propun să fiu mai aproape de oamenii din Târgu Bujor, iar energia și timpul meu să fie dedicate proiectelor care îi vizează”. a scris tânăra.

„Mulțumesc tuturor colegilor din Prefectura Județului Galați pentru cei doi ani în care am lucrat împreună. Am avut de toate: am trăit momente tensionate, chiar zile dramatice, fiind vecini cu războiul și responsabili de situația refugiaților, am împărtășit zile pline de bucurie, situații emoționante și proiecte încheiate cu succes. Am învățat câte ceva din fiecare experiență și de la fiecare om cu care am interacționat. Pentru mine, faptul că, datorită vouă, am putut vedea lumea din perspective diferite, a fost o oportunitate de creștere, de dezvoltare. Vă mulțumesc! A fost o colaborare frumoasă și nu doar atât: în multe cazuri a fost începutul unor minunate prietenii. În continuare voi contribui – atât în nume personal, cât și ca parte a echipei – la efortul de reconstruire și dezvoltare a județului, promovând cele mai bune proiecte pentru Galați și pentru Târgu Bujor!”, a mai menționat fosta subprefectă.

Deși nu a spus-o cu subiect și predicat, se pare că bujoreanca urmează să se mărite. O postare făcută a doua zi de la anunțul de demisie anunță poporul că a zis „DA”.

Cât privește numele celui care va ocupa funcția de subprefect, lucrurile sunt încâlcite. Unele surse din PNL susțin că funcția va fi preluată de actualul consilier judeţean Iulian Iosif. Însă alte surse spun că fotoliul ar putea să-i revină lui Aurelian Păduraru, care din 26 mai rămâne fără șefia Gărzii Naționale de Mediu (subiect asupra căruia vom reveni). Există și alte variante, așa că nu-i exclus să asistăm la o surpriză.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr