„Live Traditional Cooking Show”, vineri, sâmbătă și duminică la Galați. Celebrul Chef Cătălin Scărlătescu va găti pentru gălățeni

Timp de trei zile, respectiv vineri, sâmbătă și duminică (26-28 mai 2023), la Galați se va desfășura a doua ediție a evenimentului gastronomic „Live Traditional Cooking Show”. Organizatorul evenimentului este Administrația Piețelor Agro-alimentare ale Galațiului, iar bugetul este cam neclar: se știe doar că au costat circa 50.000 de lei onorariile celor trei bucătari care vor face spectacol, respectiv, Chef Cătălin Scărlătescu (membru al juriului de la „Șefi la Cuțite”), Chef Gheorg (George Vitan) și Cătălin Rizea (semifinalist „Șefi la Cuțite”).

Vineri, 26 mai, de la ora 10,00, în Piața Centrală a Galațiului, va face show culinar Cătălin Rizea (cunoscut din „Asia Expres”, de la „Șefi la Cuțite”, dar și pentru rețetele matinale de la Antena 1). Nu știm ce va găti – însă știm că nu gătește rău – însă am aflat că atmosfera va fi întreținută și de cunoscutul artist Ionuț Galați și de taraful său. Deci muzica va fi mai mult grecească, așa cum îi șade bine unui oraș precum Galațiul, unde grecii au fost o comunitate extrem de importantă până la Al Doilea Război Mondial.

Sâmbătă, 27 mai, tot de la ora 10,00 și tot în Piața Centrală, va găti Chef Gheorg (George Vitan). Îl știți, desigur, de la emisiunile de la Antena 1 (s-a lansat la „Teo și Mircea”), de la TVR 1 sau de la Prima TV. Va face o demonstrație de patiserie, deci va fi cu aromă de plăcinte. Pe partea muzicală, o vom ține tot într-o petrecere, căci va cânta trupa Odeon, cunoscută publicului încă din perioada de dinainte de 1989, când era la mare rivalitate cu Azur și cu Generic.

În fine, duminică, 28 mai, de la ora știută și în locul știut, vine la Galați Chef Cătălin Scărlătescu, membru al juriului de la „Șefi la Cuțite”, împăratul scoicilor, președintele bucătarilor din galaxie și, câteodată, „barajul Vidraru al gastronomiei naționale”. Desigur, va găti scoici și fructe de mare. Vor cânta Taraful Victor Florea, Anne Marie și Lucian Vintilescu. Desigur, muzică de petrecere, ce altceva?

Se pare că vor fi și ceva concursuri în cele trei zile de gătit și de cântat, dar și multe altele. Desigur, am fi putut să criticăm multe, însă credem că mai degrabă ar trebui să ne bucurăm de ceea ce se-ntâmplă căci, la urma-urmelor, viața nu-i făcută doar din critici, „hatereală” și contradicții politice înveninate.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr