Bursa zvonurilor politice: cine va fi candidatul PSD la Primăria Galați în 2024. Am putea asista la o surpriză

Majoritatea gălățenilor se așteptă ca la alegerile locale din 2024 să candideze, pentru fotoliul de primar, din partea PSD, actualul ocupant al acestuia: Ionuț Pucheanu (42 de ani). Ajuns deja în fața celui de-al treilea mandat de primar al Galațiului, Pucheanu pare soluția cea mai la îndemână a social-democraților, mai ales că notorietatea i-a crescut masiv – era, practic, un necunoscut când a câștigat primăria – iar sondajele îl dau drept favorit.

Un barometru electoral din martie 2023 arăta că primarul Ionuț Pucheanu era între primii șapte primari de municipii din România (exceptând Bucureștiul) în privința expunerii mediatice, după Emil Boc (Cluj), Dominic Fritz (Timișoara), Vergil Chițac (Constanța), Lia Olguța Vasilescu (Craiova), Mihai Chirica (Iași) și Allen Coliban (Brașov). O poziție onorantă, fără îndoială.

De asemenea, Ionuț Pucheanu era creditat în același barometru cu un scor de 61% în intențiile de vot ale electoratului, fiind depășit, din acest punct de vedere, de numai doi primari de mari municipii: Emil Boc și Lia Olguța Vasilescu.

În acest context, Pucheanu pare soluția optimă pentru mandatul 2024-2028 de primar al Galațiului. Prilej cu care ar intra în istorie drept edilul aflat cel mai mult la conducerea orașului. Problema, însă, este că lucrurile nu sunt chiar așa de simple pe cât par.

Surse din interiorul PSD ne-au dezvăluit că, de fapt, Pucheanu încă nu s-a hotărât dacă va mai candida la Primăria sau va alege să meargă pe o altă pistă electorală, respectiv să candideze pentru un loc de europarlamentar sau pentru Senatul României. În interiorul PSD există o dezbatere intensă despre cine va fi „moștenitorul” lui Dan Nica (63 ani) la conducerea filialei județene. Unii îl dau ca favorit pe Pucheanu, alții îl consideră pe Costel Fotea (președintele CJ) drept succesorul de drept).

În acest condiții, se pare că lui Pucheanu i-ar conveni mai degrabă să meargă în Parlamentul European, alături de Dan Nica, astfel încât să fie cât mai aproape de maestru său și să preia încet-încet frâiele puterii. Adică să fie noul „baron” local.

Cum această ipoteză nu este deloc de neglijat, rămâne de văzut cine va fi candidatul surpriză al PSD la alegerile pentru primăria Galați. Sursele noastre îl dau drept mare favorit pe viceprimarul Sorin Enache. O dovadă în acest sens este și faptul că o parte din comunicarea instituțională a Primăriei Galați este asumată de Enache, spre deosebire de celălalt viceprimar, Lucian Andrei, care este inexistent când vine vorba de a vorbi în numele primăriei.

Oricum ar fi, s-ar părea că vom asista la o mică telenovelă politică și că, indubitabil, vor fi și ceva cuțite înfipte-n spate la un moment dat.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr