Noul subprefect de Galați și-a intrat în atribuțiuni. Ce câștiguri are, ce proprietăți deține și cum stă cu politica

Așa cum anticipam după demisia din funcția de subprefect a Andrei Costache (PNL), care a decis să se pregătească pentru Champions League- pardon, pentru alegerile pentru Primăria Târgu Bujor – funcția rămasă vacantă a fost adjudecată tot de PNL, mai exact de tânărul liberal Iulian Iosif (în centrul fotografiei de după investitură).

Iulian Iosif este un personaj destul de discret (e drept, nu-l ajută nici vârsta să aibă mai mult notorietate) și nu s-a remarcat cu nimic până acum deși, de trei ani, este consilier județean de Galați din partea PNL. Nu are nicio funcție în partid (deocamdată), însă pare un cetățean implicat, activ social, cu zvâc: este însurat, are un copil, stă la bloc (într-un apartament luat cu credit), are și acțiuni la o firmă, e și președinte la un ONG, face și politică, este un „factotum”.

Din declarația de interese a politicianului (DOCUMENTUL POATE FI VĂZUT AICI: https://www.cjgalati.ro/images/stories/declaratii2021/iosif-i-di-2021m.pdf) reiese că deține 30 de părți sociale la SES Lapte Galati SRL din Vânători Galați, o firmă înființată în 2015, dar care din 2018 încoace are cifră de afaceri ZERO. Și zero angajați. Așa că devine irelevant cât din firmă înseamnă cele 30 de părți sociale, căci ceva la sută din nimic înseamnă tot nimic.

Același document relevă că actualul subprefect – adică reprezentant al Guvernului în teritoriu, da? – este și pe cealaltă parte a baricadei, în calitatea de președinte al unei asociații non-guvernamentale (ONG) cu denumirea de Asociația ONG-ul Verde Galați. Am verificat, asociația chiar există, însă nu am reușit să descoperim nici cea mai mică umbră de activitate a ei, ceea ce înseamnă că: 1 – nu are activitate de niciun fel; 2 – are activitate, dar este extrem de discretă; 3 – nu ne pricepem noi să aflăm.

În ceea ce privește averea (DECLARAȚIE ESTE ACCESIBILĂ AICI: https://www.cjgalati.ro/images/stories/declaratii2021/iosif-i-da-2021m.pdf , noul subprefect este un om de rând. Stă la bloc, într-un apartament de 62 mp cumpărat printr-un credit, n-are mașină, n-are alte proprietăți și trăiește dintr-o leafă de angajat la CFR de circa 3.300 de lei net pe lună, la care se adaugă cam 1.200 de lei lună de la CJ și de la ATOP. Bine, odată cu funcția îi va crește și leafa de bază, însă nu va mai putea în casa indemnizația de consilier CJ, dat fiind că cele funcții sunt incompatibile.

În rest, îi dorim mult succes în politică, dat fiind că în afaceri și în civism ne-am lămurit deja cum stă: participă, dar nu se bagă, dovadă și activitatea zero consemnată mai înainte.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr