Ziua iei se sărbătorește la Galați cu o paradă de costume populare și un concert Loredana Groza. Intrarea este liberă

Sâmbătă, 24 iunie, în Grădina Botanică, de la ora 18:30, Galațiul sărbătorește românește Ziua Iei, cu un spectacol unic la malul Dunării și o paradă a 100 de costume populare tradiționale. Spectacolul va fi deschis de către Ansamblul “Doina Covurluiului” din cadrul Centrului Cultural “Dunărea de Jos”, iar la final, într-un show de zile mari, pe scenă vor urca Loredana Groza și Banda Agurida.

“Pe 24 iunie, de Ziua Iei, petrecem românește, îmbrăcați în ii sau costume populare. Vom putea admira împreună 100 de costume populare tradiționale românești, lucrate cu zeci sau chiar sute de ani în urmă, și care au uimit o lume întreagă cu frumusețea lor. Fiecare ie, țesută cu migală din mii de fire albe, ascunde o poveste de viață, pe care vă invit să o descoperim împreună.

Vom putea admira cea mai mare și mai valoroasă colecție privată din România, motiv pentru care îi mulțumesc public doamnei Cristina Chiriac, întemeietoarea fenomenului , pentru că a acceptat să aducă această minunată și unică colecție la Galați.

Haideți să purtăm cu mândrie o ie sau o cămașă tradițională (sau o cămașă albă) și să petrecem românește, sâmbătă seara, în frumoasa zi de Sânziene. Va fi un eveniment unic pentru Galați, cu multă voie bună”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Spectacolul va avea loc în Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Științele Naturii. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Galați, prin Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, împreună cu “Flori de IE”. Intrarea este liberă.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr