Se redeschide, în sfârșit, plaja Dunărea. Dacă mai întârziau un pic nu mai era nevoie de ștrand, venea toamna

„Se redeschide Plaja Dunărea. Se fac ultimele pregătiri pentru redeschiderea Plajei Dunărea. Începând de mâine (n.r. 22 iunie 2023), ne vom putea bucura din nou de soare, apă și voie bună. Să fie distracție”, a transmis primarul Ionuț Pucheanu, pe Facebook.

Plaja Dunărea este dotată cu un bazin cu valuri, o piscină de relaxare cu tobogan pentru adulți, o piscină pentru copii dotată cu un ansamblu de tobogane. Primarul se mai fudulește electoral și că are toboganul cu cea mai mare cădere de apă din România, umbrele, șezlonguri, hamace, perne puf pentru plajă, colace single și duble. De asemenea, există și o zonă de food, unde periodic sunt organizate diverse evenimente.

Foarte bine, să se deschidă! Dar de ce abia acum? Căci în orașele mari cu care ne comparăm ștrandurile au fost deschise încă de la 1 mai, așa cum este firesc și cum este tradiția. Însă Galațiul doar aspiră să fie în rândul lumii, este clar, edilii de aici sunt cu explozie întârziată, își fac iarna car și vara sanie, adică pe dos față de cum s-ar aștepta publicul. Așa că n-ar trebui să vă mire dacă de 1 iulie vor inaugura patinoarul natural. Cum care? Ăla care nu există decât câteva zile pe an, de sărbători, pe niște sume publice uriașe, de zici că se ridică un bloc, nu se întinde o prelată și se pune niște apă la înghețat.

În fine, este bine să știți și că începând de joi, 22 iunie 2023, o dată cu redeschiderea Plajei „Dunărea”, se reia și circulația autobuzelor pe traseele 32 și 33. Astfel, traseul 32 (Micro 19 – str. Oțelarilor – str. Brăilei – str. Cloșca – Plaja „Dunărea” și retur) va fi asigurat cu două autobuze, cu o frecvență de 20 de minute. Primele plecări din Micro 19 vor fi la orele 07.30 și 07.50, iar ultimele plecări de la Plaja „Dunărea” vor fi la orele 19.50 și 20.30. Traseul 33 (Țiglina II – str. Brăilei – Inelul de Rocadă – str. Brăilei – str. Saturn – str. Cloșca – Plaja „Dunărea” şi retur) va fi asigurat cu un autobuz cu frecvența de 20 de minute. Primele plecări din cartierul Țiglina II vor fi la orele 07.30 și 07.50, iar ultimele plecări de la Plaja „Dunărea” la orele 20.00 și 20.20.

Programul de transport complet al celor două trasee se poate consulta pe site-ul operatorului de transport S.C. Transurb S.A, așa că nu intrăm chiar în toate detaliile.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr