Încă o dovadă că social-democrații Dan Nica și Puiu Georgescu sunt, de fapt, baroni de Vrancea, nu de Galați. Detaliile unei investiții șoc

Pe căpitanul de județ Dan Nica, liderul PSD Galați, îl bănuim de mult că-i agent dublu. Originar din Panciu, județul Vrancea și teleportat la Galați acum trei decenii, via Romtelecom ( și nu numai, căci încurca erau „firele informațiilor” pe atunci), Nica a fost mereu mai atașat de județul natal decât pe cel pe care-l conduce.

Desigur, în discursuri a dat-o vârtos cu „noi, gălățenii”, dar în realitate și-a făcut vilă și afacere la Panciu, cam pe acolo și-a construit viața care nu se vede sub reflectoarele politicii. Mai mult decât atât, a fost mereu un mare susținător al proiectelor de infrastructură vrâncene. Nu zicem că-i rău că omul e încă legat sentimental de locurile natale. Bravo lui pentru asta! Zicem doar că, în același timp cu atașamentul față de Vrancea, și-a băgat picioare în interesele gălățenilor care l-au votat parlamentar și europarlamentar de un sfert de secol încoace.

Căci, dacă este să fim corecți, Nica a fost la guvernare cu PSD (partid în care a avut doar funcții mari, ba chiar a fost pus și ministru în câteva rânduri) 80% din acest timp, iar în acest interval Galațiul a ajuns coada-cozilor la dezvoltarea infrastructurii. Lucrurile s-a mișcat un pic abia după ce Dan Nica a mai dispărut din prim-plan pe fondul scandalurilor din dosarul penal zis „Microsoft”, dosar penal de care a scăpat miraculos, la mustață, prin prescrierea faptelor din cauza lentorii suspecte a procurorilor.

În fine, recent a mai apărut o dovadă că pe Dan Nica îl roade interesul de vrânceni, nu de gălățeni. La sugestia și îndemnul lui, Universitatea Dunărea de Jos din Galați (cel mai mare angajator din județ, în caz că nu știați!), condusă de subalternul lui politic Puiu Georgescu, va investi 10 milioane de euro pentru a construi un campus de cercetare în județul Vrancea, la Soveja.

Unele guri rele zic că respectivul „campus de cercetare” va fi mai degrabă un cuibușor de plăceri și de turism mascat pentru șmecherimea politică, dat fiind că de asta este ridicat într-o zonă montană superbă, destul de ferită de ochii curioși (dar ușor accesibilă totuși), cu cel mai curat aer din România. Dar noi nu dăm credit unor astfel de zvonuri răutăcioase și ne încăpățânăm să credem că se va face cercetare.

Ceea ce șochează de fapt este că investiția nu s-a făcut în județul Galați, acolo unde își are sediul Universitatea Dunărea de Jos (universitate de stat, nu privată!), județ unde cer și primesc voturile și Dan Nica, și rectorul Puiu Georgescu (parlamentar PSD, secretar de stat PSD samd). Sincer, le-ar fi sta bine și unor comunități gălățene „cu aer curat! – că există așa ceva și pe la Buciumeni, Adam, Berești, Oancea, Valea Mărului, Fârțănești sau Ghidigeni, să știți! – o investiție de 10 milioane de euro, cu taxe locale aferente, cu locuri de muncă necesare, samd. Nu?

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr