Caz șocant în județul Galați. Bărbat ucis de un câine de rasă de care avea grijă. Animalul a fost cu greu îndepărtat de lângă cadavru

Caz realmente şocant la Roşcani, judeţul Galaţi, pe16 iulie 2023. Un bărbat în vârstă de 47 de ani, Virgil Paţilea, a fost găsit mort, cu plăgi adânci muşcate la nivelul gâtului, lângă un câine din rasa Amstaff, pe care se dusese să îl hrănească.

Nepoata sa, de 14 ani, a fost cea care l-a găsit şi, la rândul ei, a scăpat cu greu de animalul agresiv, care a atacat-o și pe ea, cu furie. „Când a intrat fata, câinele era la capul lui, în momentul în care s-a apropiat, s-a ridicat câinele de pe gâtul lui şi a muşcat-o şi pe ea de mână. Fratele meu a mai intrat în curte, că l-a lăsat proprietarul să dea mâncare la animale, dar acum nu ştiu ce s-a întâmplat. S-a dus să îi dea de mâncare câinelui şi nu pot să ştiu ce s-a întâmplat. Dacă nu intervenea poliţia cu un spray să îl îndepărtăm, nu putea nimeni intra”, a declarat Laurenţiu Paţilea, fratele bărbatului mort.

Interesant este că proprietarul câinelui nu îşi explică atacul, deși literatura de specialitatea abundă de avertismente legate de faptul că animalele din rasa Amnstaff sunt imprevizibile și pot deveni extrem de violente din senin.

„Am câinele de 4 ani, nu era un câine agresiv. Nu ştiu ce s-a întâmplat, nici eu nu îmi imaginez. Băiatul ăsta care a murit era prietenul meu, de 4 ani venea la mine, nu în fiecare zi, dar el venea mai mereu, îi dădeam un bănuţ, era de-al casei. Eu i-am zis băiatului să nu îi dea drumul din ţarc, dar când am venit acasă la 2 dimineaţa era ţarcul deschis. Sunt foarte şocat, era prietenul meu cel mai bun, nu vreau să mai aud de câine”, a declarat Ioan Rusu, proprietarul câinelui.

Oamenii din sat dau vina pe caniculă, alţii spun că poate bărbatul era băut şi a dat drumul câinelui din ţarc. „Eu, părerea mea, cred că de la caniculă. Câinele era cuminte, era educat, era îngrijit, din cauza caniculei a atacat fără să vrea”, crede un sătean. „Da, era câinele închis în ţarc, dar nu ştiu, unii zic în sat că ar fi fost băut şi ar fi vrut să îi dea drumul să îl plimbe, nu ştiu”, spune alt sătean.

Medicii au fost șocați de ceea ce au găsit la fața locului, mai ales că animalul încă păzea, cu furie, teritorial, cadavrul bărbatului. „Echipajul de la Tg.Bujor s-a deplasat şi a constatat că era vorba de un bărbat căzut în curte, lângă care se afla un câine mare, agresiv, care nu le permitea intrarea. Pacientul era decedat, cu o plagă muşcată în regiunea gâtului, în partea stângă, cu o hemoragie foarte mare. Foarte probabil, decesul s-a produs prin exsangvinare, în urma muşcăturii”, a explicat dr. Mihai Polinschi, director medical SAJ Galaţi.

Poliţiştii anchetează cazul. „Echipajul de poliţie a folosit un spay cu efect iritând lacrimogen asupra câinelui şi au reuşit să îl îndepărteze, permiţând astfel accesul echipajului ambulanţei. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi cele cu privire a deţinerea câinilor agresivi sau periculoşi”, a declarat ag.pp. Ciprian Stoica, IPJ Galaţi.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr