O veste care s-ar putea să stârnească frustrarea gălățenilor: la Tecuci se va construi un bazin de înot de 6 milioane de euro

După cum bine se știe, municipiul Galați – sau, cum ar zice primarul Pucheanu, „orașul din România cu cel mai curat aer” (sanchi!) – nu are un bazin de înot. Mă rog, ar fi unul la baia comunală, numai că n-ai cum să-i zici „bazin de înot” ligheanului ăla de 25 de metri lungime, cu doar trei culoare, căci nu corespunde niciunui standard de competiție, nici măcar pentru cupa grădinițelor cu program prelungit.

Desigur ar mai fi și bazinul început acum 30 de ani lângă Sala Sporturilor, dar neterminat, abandonat și complet degradat, deci de nefolosit. Evident, nu putem să declarăm piscine bălțile care se formează după ploaie pe multe străzi din Galați, căci, deși par să aibă suprafața regulamentară, n-au adâncimea, nu pot fi omologate.

În fine, gălățenii sunt frustrați de decenii că, dacă vor să facă performanță la înot trebuie să facă naveta la Brăila. Da, la Brăila, coșmarul oricărui gălățean care se respectă, căci nimic nu-i mai umilitor decât să recunoști că Brăila stă mai bine la ceva. Iar de la o vreme cam stă, căci ei au avut mall înaintea noastră, la ei sunt curse publice pe Dunăre, acum au și pod (noi am rămas la stadiul de „lasă, că e aproape și de noi, totuși”). Așadar, la Brăila există bazin de înot de standard olimpic. La noi nu există deloc.

Cireașa de tort, care s-ar putea să ducă frustrarea gălățenilor până la Lună și înapoi, este vestea că până și Tecuciul va avea în curând un bazin de înot de dimensiuni olimpice (pe când și Târgu Bujor?). Anunțul a fost făcut de Adrian Ioan Veștea (ministrul Dezvoltării) și de Lucian Costin (primarul Tecuciului), care au precizat că s-a semnat documentația de finanțare, deci se poate trece la licitații.

Valoarea investiției este 30.000.000 lei (circa 6 milioane de euro). „Mă bucur nespus vă dau această veste, chiar astăzi, de Ziua Națională a Înotului. Tecuciul are mare nevoie de un bazin de înot și sunt fericit că acest proiect, de suflet aș putea spune, a fost aprobat. Vom construi bazinul de înot pe strada Gheorghe Petrașcu la fostele unități militare. Va fi atât didactic, dar și de agrement, toți tecucenii vor avea acces, iar de aici pot pleca și viitori campioni. Cine știe, poate că viitorul David Popovici va fi un tecucean”, a declarat primarul Lucian Costin.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr