Învârtelile politice marca PSD din jurul conflictului de interese în care se află directoarea Spitalului de Psihiatrie din Galați

Zilele trecute ,Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat conflictul de interese de natură administrativă în cazul managerului Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galaţi, Doina Zizi Sandu, care și-a angajat la spital soțul, pe numele lui Marian Sandu.

Acesta din urmă este fost polițist la Rutiera din Galați, de unde s-a pensionat, la nici 50 de ani, cu o pensie specială de aproape 10.000 de lei pe lună. Că, na, ei pot, nu ca noi, muritorii de rând!

„În calitate de Manager al Spitalului de Psihiatrie «Elisabeta Doamna» Galaţi, a aprobat şi semnat o serie de documente care au stat la baza schimbării funcţiei şi mutării în altă structură a soţului acesteia, angajat al spitalului. Astfel, soţul persoanei evaluate a fost schimbat din funcţia de referent, în funcţia de economist şi a fost mutat din cadrul Serviciului Managementul Calităţii, la Serviciul resurse umane, normare, organizare şi salarizare (Serviciul R.U.N.O.S.). Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 178, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia «(2) Constituie conflict de interese: c) alte situaţii decât cele prevăzute la lit. a) şi b) în care managerul sau soţul/soţia, rudele ori afinii managerului până la gradul al IV-lea inclusiv au un interes de natură patrimonială care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a funcţiei de manager»„, a transmis, cam sec, ANI.

Trebuie să știți că Doina Zizi Sandu este „pă funcție” la Psihiatrie din 2015. Adică de opt ani. Este bine protejată de PSD, dar mai ales de primarul Ionuț Pucheanu (căci Psihiatria este în subordinea Primăriei Galați), care a fost informat de mișcările ilegale de personal încă din august 2022, printr-un memoriu trimis de o serie de angajați.

De fapt memoriul a fost trimis și prefectului, precum și conducerii Direcției de Sănătate Publică, însă amintitele instituții au pus batista pe țambal, căci în spatele personajelor amintite este o adevărată țesătură politică. De fapt soțul doamnei Zizi de la Psihiatrie este rudă cu soțul deputatei PSD Viorica Sandu, care este protejata marilor șefi social-democrați Dan Nica, Aurel Nechita și Costel Fotea.

De asemenea, fostul polițist este și bun prieten cu Marius Dobrea, șeful Poliției Locale Galați, fost polițist la Rutieră, de asemenea, dar și fin de cununie al primarului Ionuț Pucheanu. Se leagă, nu? Rămânem cu speranța că ANI va scormoni adânc în acest putregai politic-administrativ, căci sunt de luat în calcul complicitățile decizionale, dar și averile considerabile agonisite de protagoniștii acestei povești.

În fotografia alăturată o puteți vedea pe managerița Zizi alături de doi dintre protectorii ei politici: Ionuț Pucheanu și Aurel Nechita.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr