O nouă etapă a dezinsecției în Galați. Sunt în creștere nemulțumirile gălățenilor față de eficiența combaterii țânțarilor

Primăria municipiului Galați informează că, în perioada 21 – 25 august 2023, se va desfășura încă o etapă de dezinsecție, prin intermediul Serviciului Public Ecosal, după următorul program:

  • în zilele de 21 și 22 august, între orele 22.00 și 6.00, se va interveni la sol cu echipamente de tip atomizor pentru combaterea insectelor din parcurile și locurile de joacă, utilizând substanța
    Solfac TRIO EC 140 NF;
  • în zilele de 22, 23, 24 și 25 august, între orele 22.00 și 6.00, se va interveni pe întreaga suprafață a municipiului Galați, cu echipamente de tip ULV-Mare și tunuri cu ceață termică, utilizând substanța Solfac TRIO EC 140 NF.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Galați sunt rugați să își ia toate măsurile de protecție necesare pentru familiile de albine și viermi de mătase cu scopul evitării contactului cu substanțele
insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public. „Programul poate suferi modificări sau poate fi decalat, în funcție de condițiile meteo din perioada menționată”, a precizat Primăria.

Dincolo de anunțul municipalității, trebuie spus că nemulțumirile gălățenilor față de eficiența combaterii țânțarilor la Galați. De la începutul sezonului cald s-a făcut mai multe tratamente, care au scos din bugetul public o sumă considerabilă, însă parcă s-ar fi stropit cu apă, nu cu insecticide. Țânțarii sunt în continuare extrem de mulți, iar oamenii se plâng că șa de rău nu a fost niciodată.

Unii dintre cititorii Adevărul ne-au atras atenția că o campanie de combatere a țânțarilor nu va fi niciodată eficientă câtă vreme gunoiul este gestionat foarte prost la Galați, iar în jurul și pe raza urbei sunt o mulțime de bălți pline de vegetație și de gunoaie, care sunt de fapt adevărate „creșe” pentru țânțari. oamenii mai atrag atenția că multe dintre acestea sunt pe raza orașului Galați, iar administrația locală nu face absolut nimic pentru a le curăța măcar cât de cât, deși are această obligație legală.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr