Investiție importantă pentru reducerea poluării din județul Galați. Banii vin de la Uniunea Europeană

Proiect pentru împădurirea a zeci de hectare din județul Galați. Pentru a reduce poluarea din zona drumurilor județene, astăzi, Consiliul Județean Galați a solicitat autorităților locale din Bălăbănești, Cerțești, Corod, Valea Mărului și Șendreni trecerea în domeniul public al județului Galați a unei suprafețe de aproape 540.000 de mp de teren, pentru a realiza ample acțiuni de împădurire.

“Pentru a reduce efectele schimbărilor climatice, Uniunea Europeană alocă fonduri pentru realizarea de împăduriri în zonele în care se modernizează infrastructura rutieră. Astfel, odată cu banii necesari modernizării drumurilor județene, vom solicita și fonduri pentru împădurirea mai multor terenuri din județul Galați. De aceea, astăzi am cerut către mai multe UAT-uri din județ transferul a aproape 54 de hectare, urmând ca în ședințele viitoare să mai facem astfel de solicitări.

Împăduririle, pe care dorim să le realizăm pe o suprafață de peste 70 de hectare, se vor realiza în cadrul a două proiecte majore de modernizare a infrastructurii rutiere: DN24D – DJ 251B – DJ 251A – DJ 251H – DJ 251 – DJ 255A – DN 25, pe ruta Bălăbănești – Bălășești – Ciureștii Noi – Ciureștii Vechi – Cotoroaia – Cerțești – Blânzi – Corod – Valea Mărului – Slobozia Conachi – Schela – Smârdan – Traian (comuna Șendreni) și DJ 241 G, între Gohor și Brăhășești”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați

Ce specii vor fi plantate, numărul lor și costurile de plantare vor fi stabilite în perioada următoare de către specialiștii în domeniu.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr