Mai multe străzi din orașul Galați au, pentru prima oară în istorie, canalizare. Gălățenii așteaptă și explicații legate de tarifele uriașe

Primăria municipiului Galați și operatorul regional SC APĂ CANAL SA informează că s-au finalizat lucrările la rețeaua de canalizare din Bariera Traian. Este pentru prima dată când gălățenii de pe străzile Tunelului, Malul Brateș, Rășinari, Cerului, Tazlău, Lăcrămioarei, Aleea Traian și Aleea Shell se pot racorda la sistemul de canalizare. De asemenea, s-au încheiat lucrările și la stația subterană de pompare ape uzate din strada Malul Brateș.

„Așa cum am promis, modernizăm și extindem rețeaua de apă și canalizare din orașul nostru. Gălățenii trebuie să aibă acces la servicii de calitate; de aceea vom continua investițiile care să asigure condiții civilizate de trai”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Astfel, în Bariera Traian atât stația de pompare, cât și colectoarele de canalizare sunt funcționale la acest moment. Prin urmare, toți gălățenii din zona străzilor menționate își pot racorda instalațiile interioare de canalizare la căminele de racord de la limita de proprietate și pot deversa apa uzată în condiții de siguranță.

Investițiile vor continua, pentru a crea posibilități de branșare/racordare la rețelele de apă și de canalizare noilor consumatori din zonă.

La nivelul municipiului Galați se derulează investiții record în infrastructura de apă și canalizare. Lucrările din zona Bariera Traian fac parte din contractul „GL-CL-01 – Alimentare cu apă și canalizare în Aglomerările Galați și Smârdan” în valoare de circa 139 milioane de lei fără TVA.

Acest contract este o componentă din „Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Galați în perioada 2014-2020”, în valoare de 180 de milioane de euro, derulat la nivelul județului Galați de către SC APĂ CANAL SA, având ca beneficiare 22 de localități.

Toate bune și frumoase – felicitări pentru investiție! – însă gălățenii așteaptă în continuare explicații pentru tarifele uriașe practicate de Apă Canal SA Galați (companie publică ce este controlată de CJ și de 30 de primării din județ, nu-i de capul ei!) la serviciile de furnizare apă potabilă și de canalizare. Practic, gălățenii plătesc dublu față de bucureșteni pentru aceste servicii…

Deocamdată, conducerea Apă Canal se ascunde după deciziile AGA (controlată de politicieni ai PSD, cum spuneam, e bine să știți asta!) și ale CA, unde huzuresc alte 8 cozi de topor politice plătite cu peste 8.000 de lei net pe lună pentru participarea la două ședințe de câte o oră. Mai precis, băieții ăștia, toți cu funcții în PSD, scot din vistieria societății de apă și canalizare, lunar, cu tot cu impozitele aferente, în jurul a un miliard de lei vechi! Bani cu care se umflă facturile gălățenilor!

În același timp, primarul Ionuț Pucheanu încearcă să se ascundă pe după cireș sub pretextul că Apă Canal este operator regional și nu este sub controlul Primăriei. Desigur, argumentația edilului este mincinoasă, câtă vreme 90% dintre acționari sunt primari PSD, iar în PSD junele Ionuț este vicepreședinte la nivel național, deci este șeful tuturor celor implicți în toată povestea.

De asemenea, gălățenii cer primarului să facă demersurile legale pentru ca la Apă Canal SA să fie realizată – de către un auditor independent – o expertiză de costuri și venituri, iar rezultatul auditului să fie făcut public, așa cum prevede legea.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr