Acuzații grave la Spitalul Județean de Urgență Galați. Familia unei paciente acuză medicii că au lăsat-o pe femeie să moară în chinuri

Scandalurile din sistemul medical românesc nu mai contenesc. După revoltătoarele cazuri recente petrecute la Botoșani (unde o gravidă a murit în spital din cauză că personalul a neglijat-o) și la Gorj (unde o gravidă a născut pe masa de operație pentru hernie, deoarece medicii asta au înțeles când au consultat-o: că are hernie!), iată că intră și Galațiul în această listă absurdă.

Familia unei femei în vârstă de 68 de ani din Galaţi acuză mai multe cadre medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi de malpraxis, care a dus la decesul femeii. Rudele, care au făcut plângeri la mai multe instituții ale statului, susţin că femeia, la internare, deşi prezenta şi simptome respiratorii pe lângă altele, a fost internată şi tratată zile în şir în secţia Diabet.

„Mi s-a spus ca are un diabet care poate fi tratat, este în continuare investigată şi nu ar prezenta nicidecum un pericol de moarte. Văzând că starea se depreciază, am luat legătura din nou cu medicul curant care, vizibil deranjat de faptul că am indicat prin părerea mea neprofesională ca ar avea o afecţiune pulmonară, medicul a menţionat că chiar ea a controlat-o la plămâni şi că nu are absolut nimic şi cine mi-a spus mie că ar avea afecţiune la plămâni a greşit”, a spus Laurenţiu Toia, fiul femeii decedate.

Abia după ce pacienta a fost văzută, la insistențele familie, de mai mulţi medici, i s-a administrat oxigen. Însă, din câte spun rudele, conexiunea locală la instalația generală de oxigen era de fapt defectă, după cum ar fi constatat ulterior un alt medic.

„Instalaţia de oxigen a spitalului nu a funcţionat, fapt constatat de medicul care a fost în seara respectivă şi a dispus aducerea unei unităţi mobile de oxigen. Acel medic a adus anumite apelative către personalul medical din acea seară cum că „băgaţi aer de vulcanizare, de ce nu funcţionează?” şi de ce e ţinută mama pe spate în momentul în care era decompensată cardiac”, a spus presei Laurenţiu Toia, fiul femeii decedate.

În cele din urmă, femeia a ajuns în ATI şi a murit. Familia pacientei și-a angajat un avocat și este decisă să afle adevărul și să ceară pedepsirea vinovaților, motiv pentru care a depus plângeri la Direcţia de Sănătate Publică, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, la Colegiul Medicilor, dar şi la Spitalul de Urgenţă Galaţi.

„Familia a solicitat o autopsie, iar conform certificatului medico-constatator al decesului cauza care a dus la insuficienţă cardio-respiratorie a fost o bronhopneumopatie constrictivă cronică acutizată. De aici noi deducem faptul că aşa cum şi pacienta a reclamat când a ajuns la spital, avea probleme pulmonare, care, ulterior, datorită modului deficitar în care a fost îngrijită de către personalul medical, au dus la decesul acesteia”, a precizat Alexandru Cosmin Lăcătuş, avocatul familiei.

Reprezentanţii spitalului județean au confirmat că fac o anchetă în acest caz revoltător, în care pare să fie vorba atât despre incompetență și despre nepăsare, ca să nu spunem mai rău. „În urma acestei reclamaţii au fost sesizate de către petent anumite probleme. Prin decizia managerului unităţii a fost instituită o comisie medicală care va analiza toate aceste aspecte”, a spus dr. Cristian Onişor , purtător de cuvânt, Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr