Navă de patrulare offshore pentru Marina Militară din Pakistan, lansată la apă de Șantierul Naval Damen Galați

La Șantierul Naval Damen Galați din România a fost organizată, zilele trecute, o ceremonie de lansare a unei nave cu totul speciale. Este vorba de PNS Hunain, care face parte din seria de nave de patrulare offshore (OPV) 2600 pe care Damen le construiește pentru Marina militară pakistaneză.

Damen a primit contractul pentru construirea navei, în urma livrării cu succes a primelor două nave, PNS Yarmook și PNS Tabuk în 2020.

La eveniment a participat șeful Statului Major Naval al Marinei Pakistanului, amiralul Muhammad Amjad Khan Niazi. Au fost prezenți și alți reprezentanți ai Marinei pakistaneze, precum și reprezentanți ai Guvernului și Marinei României, membri ai comunității pakistaneze din România și reprezentanți ai grupului internațional Damen.

În timpul unui discurs care a marcat evenimentul, amiralul Muhammad Amjad Khan Niazi a recunoscut realizările Damen în construirea navei într-un interval de timp atât de scurt; un rezultat al practicii companiei de a construi nave conform proiectelor sustenabile. El a subliniat rolul important pe care nava îl va asuma în asigurarea comerțului maritim în regiunea Oceanului Indian și asigurarea stabilității regionale.

Șeful de operațiuni al Grupului Damen, Marc van Heyningen, a ținut, de asemenea, un discurs la ceremonie, în cadrul căruia i-a mulțumit amiralului pentru prezență și a subliniat relația de lungă durată dintre Damen și marina pakistaneză.

Director regional de vânzări Damen, Stephan Stout, vorbind după lansare, a declarat: „Este un moment de mândrie pentru toți cei implicați în proiect să vadă nava lansată la apă. În numele Damen, aș dori să mulțumesc Marinei Pakistanului pentru că a acordat în continuare încredere companiei noastre. Aștept cu nerăbdare faza de punere în funcțiune a PNS Hunain și pregătirea navei pentru livrarea cu succes, dar și pregătirea ei pentru munca importantă pe care o va întreprinde în securizarea mărilor din regiunea Oceanului Indian.”


		

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr