Bătrânul Palat al Comisiei Dunării din Galați va primi o față tânără. Lucrările costă peste 1,5 milioane de euro

Lucrări de eficientizare energetică a Palatului Comisiei Europene a Dunării, actualul sediu al Bibliotecii „V.A. Urechia”. Este vorba despre o investiție cu fonduri europene derulată de către Consiliul Județean Galați. Constructorul a demarat deja lucrările, care se vor desfășura etapizat, astfel încât activitatea bibliotecii să fie cât mai puțin afectată.

„Palatul Comisiei Europene a Dunării, actualul sediu al Bibliotecii, a intrat într-un amplu proces de eficientizare energetică. Vorbim de una dintre cele mai frumoase și mai importante clădiri ale Galațiului. Întregul imobil va fi renovat termic, intervenindu-se inclusiv la instalațiile de climatizare, iluminat și încălzire. De asemenea, vor fi montate și echipamente de producere a energiei din surse regenerabile, precum și sisteme de management energetic și stație de încărcare pentru mașinile electrice. Astfel, vor fi asigurate condițiile necesare pentru păstrarea patrimoniului bibliotecii, reducându-se totodată și costurile de funcționare ale instituției”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În anul 2022, acest important monument istoric a primit titlul de Marcă a Patrimoniului European din partea Comisiei Europene.

Lucrările sunt realizate de către SC Optim Management & Engineers SRL. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 7,7 milioane de lei (adică aproximativ 1,5 milioane de euro), finanțarea fiind asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr