Turcul plătește! Restaurant cu specific turcesc din Galați, închis de Protecția Consumatorilor pentru multiple nereguli

În data de 16 octombrie 2023, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galaţi a desfășurat o acțiune de verificare la restaurantul cu specific turcesc ADA, din municipiul Galați, strada Gării, nr. 55, locație care aparține SC Ali Baba Doner Kebab SRL. Controlul a fost parte a unei tematici de control, deci fără să existe o sesizarea a cuiva.

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Galaţi au aplicat următoarele sancțiuni: două amenzi contravenționale, în valoare de 13.000 lei; un avertisment; oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea aspectelor constatate; oprirea definitivă de la utilizarea în prepararea hranei a produselor alimentare neconforme.

Inspectorii CJPC au constatat folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare neigienizate, cu frigidere murdare, cu zone ruginite, congelatoare cu acumulare de gheață, dar și utilizarea unor ustensile neprofesionale, precum și utilizarea unor materii prime fără elemente de identificare şi caracterizare sau cu data limită de consum depăşită.

„De asemenea, s-a constatat lipsa autorizației sanitar veterinare pentru punctul de lucru verificat și neafişarea informaţiilor privind substanţele alergene conţinute în produsele preparate precum și informațiilor privind declarația nutrițională”, după cum transmite CJPC Galați.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr