Misterul terenului de lângă trecerea Bac. Nici urmă de investiția promisă la concesionarea lui, acum cinci ani, la un preț modic

În caz că nu știți (sau nu vă mai aduceți aminte), Primăria municipiului Galați deține un teren de 1,3 hectare situate între trecerea bac și aleea de intrarea la Plaja Dunărea. Terenul este foarte bine poziționat la infrastructură, este la malul Dunării și, teoretic, ar putea să producă o investiție serioasă fie în parte de recreere și turism, fie în zona portuară (de agrement sau chiar pentru comercial). Potrivit unei expertize din 2017, terenul ar valora în jurul a trei milioane de euro, deci o căruță de bani!

Și n-o spunem noi „ăia de la presă”, ci au spus-o chiar experții angajați de Primărie atunci când municipalitatea a pregătit dosarul de concesionare pe 49 de ani a amintitului teren, PRIN ÎNCREDINȚARE DIRECTĂ. Concesionare care s-a și produs, cu votul consilierilor locali, deși firesc ar fi fost să existe o licitație, dată fiind valoarea de piață a terenului.

În iulie 2017, Primăria Galați motiva că a dat acest spațiu către Marina Danubius S.R.L. pentru că această companie „propune un proiect amplu de modernizare cu spații de petrecere a timpului liber dar și un golf de ambarcațiuni demn de un oraș port la Dunăre”. Societatea avea la dispoziție cinci ani pentru așa-zise investiții de 1 milion de euro. Însă au trecut mai bine de șase ani și nu s-a întâmplat nimic: niciun euro sau picior de investitor nu a deranjat boscheții sau broaștele din zonă.

‚Atrăgeam atenția încă de atunci, în calitate de lider al consilierilor locali PNL, că este vorba de o mascaradă și nu de o investiție serioasă. Din păcate, am avut dreptate. Cer municipalității să anuleze acest contract și să lase posibilitatea investitorilor adevărați să dezvolte ceva în zonă”, mentioneaza deputatul PNL Onut Atanasiu.

Cât privește alegerea primăriei, respectiv firma Marina Danubius S.R.L., societatea pare o „fantomiță” și nimic altceva, dat fiind că, potrivit ANAF, nu a desfășurat nicio activitate din 2016 până în prezent, raportând o cifră de afaceri zero.

Suma pe care ar trebui să o achite Marina Danubius S.R.L. lunar drept concesiune este de 1.250 de lei, mai puțin decât chiria unei garsoniere în Galați. Dar măcar de-ar fi făcut ceva acolo, totuși…

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr