Partidul a dat, partidul a luat. Liberalul Sorin Dănăilă a pierdut fotoliul de șef al Gărzii de Mediu Galați. Cine i-a luat locul

Penelistul Sorin Dănăilă (FOTO) nu mai este comisar-șef al Gărzii de Mediu Galați, la numai 16 luni după ce ajunsese acolo în urma unor lupte grele – la propriu, căci s-au dat și ceva scatoalce! – cu colegul să de partid Daniel Tudorache. Partidul a dat, partidul a luat!

De fapt, scoaterea pe tușă a lui Dănăilă s-a făcut „pe cale naturală”, căci pierderea s-a funcției s-a produs prin neprelungirea contractul său de exercitare cu caracter temporar a funcției de comisar-șef al Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Galați (contract care a expirat pe 10 octombrie).

Surprinzător este că în locul lui Sorin Dănăilă nu a fost numit rivalul Daniel Tudorache (deși acesta încă salivează după funcție), ci a fost preferată, cu delegare parțială a atribuțiilor pe o durată de maximum șase luni, Liliana Cornea, comisar care a mai asigurat interimatul la conducerea instituției, ultima dată până la 1 iulie 2022.

Cât despre Sorin Dănăilă, acesta urmează să rămână în continuare în cadrul Gărzii de Mediu Galați, pe funcție de execuție, ca „simplu” comisar, deși se aude că ar fi zis ceva în genul lui Vodă Lăpușneanu la adresa rivalilor săi. Lăsând practică să se înțeleagă că va reveni prin februarie-martie în forță la șefia instituției.

Vă reamintim că la începutul mandatului său, în iulie 2022, Sorin Dănăilă a apărut în prim-planul știrilor naționale și locale, după ce s-ar fi bătut, chiar în sediul instituției, cu comisarul Daniel Tudorache, fost subprefect de Galați și fost, și el, șef al instituției. Deși martorii au confirmat că s-a lăsat cu violență, ulterior cei doi „cocoși” au negat existența unui contact fizic.

Funcția vacantă de comisar-șef al Gărzii de Mediu Galați va fi ocupată definitiv doar în urma unui concurs, acesta urmând să fie organizat, se pare, în luna ianuarie a anului viitor.

Cum funcția este în portofoliul PNL (mama ei de politizare instituțională!) ziariștii locali au fost curioși ce părere are deputatul George Stângă, „tătucul” PNL Galați, despre viitorul șef al Gărzii de Mediu. Acesta, însă, s-a repliat precaut (semn că are pe cineva în minte, dar nu vrea să stârnească spiritele) și s-a mărginit să declare că nu se va mai implica în numirea unui nou comisar-șef al Gărzii de Mediu Galați. Da, da! Iar marmota învelea ciocolata în staniol, se știe…

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr