Echipamente noi, ultramoderne, în valoare de peste 8,1 milioane de lei, pentru Spitalul de Copii din Galați

Primăria municipiului Galați informează că a lansat în licitație publică un contract important privind achiziția de echipamente medicale pentru creșterea capacității de gestionare și de prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați.

Valoarea estimată a contractului este de aproximativ 8,1 milioane de lei, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 20 noiembrie 2023.

„Sănătatea copiilor este pe primul loc. De aceea, la Spitalul pentru Copii avem o serie de proiecte cu finanțare europeană pentru a le oferi micilor pacienți cea mai bună îngrijire. Deja am construit o clădire modernă unde funcționează compartimentul de primiri urgențe, iar lucrările sunt în plină desfășurare pentru construcția unei noi clădiri destinate ambulatoriului. La fel și la corpul A unde lucrările de reabilitare termică avansează. Este importantă însă și dotarea cu aparatură medicală, mai ales în ceea ce privește prevenirea infecțiilor, iar acum vorbim despre peste 200 de echipamente necesare la acest spital”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Astfel, pentru creșterea capacității de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale este vorba despre achiziția a peste 200 de echipamente ce includ un sistem automat și rapid de identificare și testare a bacteriilor, sistem automat de detecție microbiană, analizor automat de imunodetecție, mașină de spălat a instrumentarului medical, aparate de decontaminare aeromicrofloră, sistem automat de nebulizare, sistem de filtrare și de tratare a aerului în sălile de operații, biocolector pentru prelevare de probe microbiologice din aer, dispozitiv mobil automat de decontaminare cu emisie UV, echipament neutralizare deșeuri, camera izolare pentru pacienții cu risc infecțios etc.

Proiectul „Creșterea capacității de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați” este finanțat în cadrul PNRR.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr