Profesorul Doru Căstăian, consilier local de la PACT pentru Galați, și-a anunțat candidatura la funcția de primar

Anunțul a venit cumva „neortodox”, prin intermediul rețelelor de socializare. „Candidez în 2024 pentru Primăria Galaţi. Cred că oraşul are nevoie de un alt spirit, de alte practici instituţionale, de un alt fel de relaţii între oameni, are nevoie să înveţe să privească cu interes şi recunoştinţă spre trecut şi cu speranţă către viitor”, anunță, într-o postare publică pe Facebook, profesorul Doru Căstăian, consilier local PACT pentru Galați.

Cunoscut om de cultură angajat în tot felul de proiecte educaționale și nu numai, implicat în societatea civilă gălățeană de peste 20 de ani, care și-a construit viața profesională la Galați, Doru Căstăian crede că poate câștiga alegerile locale și să stimuleze schimbările de atitudine şi de mentalitate în care crede. De aceeași părere este și formațiunea politică din care face parte, PACT pentru Galați.

Deocamdată este greu de spus cu cine se va bate profesorul Căstăian pentru fotoliul de primar. Candidatura actualului edil-șef al orașului, Ionuț Pucheanu (PSD) este oarecum incertă (din motive pe care le-am explicat într-un articol anterior: DETALII AICI), dar par oarecum sigure candidaturile directorului Cantinei de Ajutor Social, Picu Apostol Roman (PUSL) şi a activistul civic Cristian Dănilă. USR, PNL și AUR (ca să numim trei dintre cele mai importante formațiuni) nu și-au anunțat deocamdată candidații.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr