Avocatul Radu Ionescu este noul General Manager al combinatului siderurgic LIBERTY Galați. Cum s-a ajuns la această numire surpriză

LIBERTY Steel Group a anunțat că l-a numit pe Radu Ionescu în funcția de General Manager al LIBERTY Galați, cel mai mare producător de oțel integrat din România și un pilon cheie al economiei naționale. Prasanta Mishra, în prezent Director Executiv, devine Managing Director Plant Operations pentru LIBERTY Galați.

Fondator al casei de avocatură Ionescu Sava, Radu Ionescu are o experienţă bogată în drept comercial și este specializat în fuziuni și achiziții, dreptul concurenței, drept bancar, financiar și fiscal, anterior coordonând practica de consultanță corporate și comercială a firmei.

Cu o expertiză vastă în industria siderurgică, noul director general al LIBERTY Galați a consiliat grupul LIBERTY în ultimii ani în numeroase tranzacții și proiecte atât în România, cât și în Europa Centrală și de Est.

Ajay Aggarwal, președintele pentru Europa al LIBERTY Steel Group și președintele Consiliului de Administrație al LIBERTY Galați, a declarat: „Numirea lui Radu în funcția de General Manager este o continuare firească a unui parteneriat care a început în urmă cu mai mulți ani, timp în care ne-a sprijinit în multe decizii strategice pe care le-am luat în România. De la proiecte de M&A, management de capital și taxe, până la managementul sponsorizării clubului Oțelul Galați, Radu a fost un membru important al echipei noastre înainte de numirea sa oficială. Vasta lui experienta juridică și de business l-au recomandat pentru poziția de director general și, alături de Prasanta Mishra, care a demonstrat rezultate solide în managementul operațiunilor de producție, avem astăzi o echipă de conducere capabilă să pregătească businessul pentru revenirea pieței și să continue planurile de transformare GREENSTEEL”.

Echipa de management de la LIBERTY Galați va continua să lucreze îndeaproape cu Ajay Aggarwal, President Europe LIBERTY Steel Group, și cu Sandip Biswas, CEO LIBERTY Primary Steel and Mining, pentru a transforma compania siderurgică într-un producător neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030.

LIBERTY Galați este cel mai mare producător de oțel integrat din România, cu o capacitate de producție de aproximativ 3 milioane de tone de oțel pe an, pentru clienți din domeniul construcțiilor, naval, petrolier și gaze, precum și cel al producției de energie regenerabilă.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr