Cum a ajuns să arate partea centrală a municipiului Galați după modernizările recent finalizate – FOTO

Primăria municipiului Galați informează că s-a încheiat un proiect important, derulat în mai multe etape, care a vizat modernizarea centrului orașului, după ce au fost finalizate lucrările și la Aleea de la P-uri, un spațiu de care gălățenii se bucură deja.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Centrul este cartea de vizită a unui oraș modern, dar este și spațiul care aparține tuturor locuitorilor. Am reușit să aducem la noi standarde centrul Galațiului, un demers fără precedent în istoria recentă. Pe scurt, proiectul nostru a cuprins zonele: Spicu-Romarta, Potcoava de Aur, Piața Regală, strada Domnească (zona centrală), Parcul Mihai Eminescu, Pasajul Dunărea, zona Potcoava de Aur-Trei Star și Aleea de la P-uri. Acum orașul nostru are un centru modern, deschis și primitor. Complet schimbat. Este un proiect pe care mi l-am asumat și un obiectiv îndeplinit”.

Proiectul pentru modernizarea Aleii de la P-uri, zona cuprinsă între strada Navelor și Parcul de la Elice, a vizat în principal reamenajarea completă a acestei zonei, a spațiilor verzi, plantări de arbori, realizarea unei fântâni arteziene și amenajarea unui curs de apă. Aleea are și mobilier urban modern, sistem de drenare a apelor pluviale, precum și un sistem de iluminat decorativ și arhitectural.

Lucrările au fost derulate de Asocierea Tancrad SRL, Lemacons SRL și ATU Consulting SRL în cadrul unui contract în valoare de circa 18 milioane de lei.

Astfel, Aleea de la P-uri va asigura un aspect unitar alături de Parcul de la Elice și Faleza Dunării, care de asemenea vor fi modernizate.

„În completare, în zona centrală, proiectele Primăriei vizează modernizarea străzii Domnească (pe segmentul str. N. Gamulea – str. Gării), a Piațetei de la Biserica Greacă și a Palatului Simion Gheorghiu”, a precizat muncipalitatea.

Cât despre calitatea lucrărilor realizate în zona centrală a Galațiului, vom reveni în curând cu detalii îngrijorătoare și cu dovada că – vorba ardeleanului – frumusețea-i trecătoare.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr