Combinatul Siderurgic Liberty Galați anunță că-și continuă programele de susținere a educației și a tinerilor absolvenți

În ciuda dificultăților prin care trece din cauza scumpirii excesive a energiei, combinatul siderurgic LIBERTY Galați a anunțat că în această toamnă continuă, împreună cu Fundația GFG, proiectele dedicate noii generații, care demonstrează implicarea companiei pe termen lung în crearea unui viitor mai verde și mai curat la Galați.

„Sute de absolvenți, studenți, elevi și stagiari au beneficiat și continuă să beneficieze de oportunități de dezvoltare prin programe complexe de educație desfășurate în Galați”, a precizat compania.

Cu scopul de a asigura sustenabilitatea industriei siderurgice, LIBERTY a fondat Academia GREENSTEEL, care își propune să perfecționeze forța de muncă existentă și viitoare prin programe inovatoare. Pentru studenți și masteranzi, LIBERTY Galați lansează o nouă clasă în cadrul modulului universitar ”Descoperă GREENSTEEL”, după succesul obținut cu primul curs lansat în toamna anului 2022.

Dezvoltat de specialiștii noștri, ”Descoperă GREENSTEEL” este un program de curs acreditat la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, care își propune să educe studenții și absolvenții interesați de tehnologiile viitorului de producere a oțelului verde.

Pentru 30 de absolvenți de studii superioare, LIBERTY Galați își deschide porțile în cadrul programului GRADUATES, oferind tinerilor șansa de a activa în mai multe divizii ale companiei pentru o cunoaștere integrată a activității, precum și oportunități de dezvoltare la nivel internațional. GRADUATES este un program de doi ani adresat absolvenților de facultate care își doresc o carieră în domeniu și vor să contribuie la planurile de decarbonizare ale companiei.

Conceput de echipa noastră de la LIBERTY Galați și implementat sub umbrela Academiei GREENSTEEL, programul va fi extins către alte companii europene ale grupului, inclusiv LIBERTY Ostrava în Cehia și LIBERTY Czestochowa în Polonia.

Pentru elevii de liceu, LIBERTY Galați organizează stagii de practică în parteneriat cu patru licee din Galați. Aproximativ 140 de elevi de la Liceele Tehnologice “Paul Dimo”, “Aurel Vlaicu”, “Radu Negru” și “Costache Conachi” vor participa la stagii de practică pe parcursul anului școlar, îndrumați de echipele noastre de specialiști și mentori din diferite departamente de producție.

Daniela Ungureanu, Director Resurse Umane la LIBERTY Galați, a declarat: „Tânăra generație reprezintă viitorul Galațiului și al companiei noastre. Numărul mare de programe educaționale pe care le demarăm arată implicarea noastră în comunitate pe termen lung. LIBERTY Galați și Fundația GFG sunt mari suporteri ai orașului și, împreună, ne-am asumat acest rol important – de a educa și implica studenții și absolvenții în transformarea și ecologizarea industriei siderurgice, în beneficiul angajaților noștri, familiilor și comunității. Rămânem un partener de încredere pentru licee, pentru Universitatea „Dunărea de Jos” și pentru întregul sector al educației din Galați.”

De asemenea, LIBERTY Galați colaborează cu Fundația GFG pentru dezvoltarea mai multor proiecte dedicate educației noii generații, printre care programul de învățământ dual pentru viitorii electricieni de la Liceul Tehnologic “Paul Dimo”. Peste 40 de elevi din clasele a IX-a și a X-a sunt susținuți de Fundația GFG cu burse lunare și programe educaționale personalizate și au posibilitatea de a studia într-un atelier special amenajat, cu echipament de lucru și de protecție. Spiritul de echipă, competiția și practica se numără printre metodele inovatoare de predare din acest program, care include evenimente periodice și activități interesante.

Toamna aceasta, Fundația GFG și LIBERTY Galați au organizat un eveniment inedit care a îmbinat cunoștințele teoretice în domeniul STEM (științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii) cu exerciții practice individuale și de grup. Elevii din clasa a IX-a au construit mașini electrice și au concurat între ei, în timp ce elevii din clasa a X-a au învățat diferența dintre cuptorul cu arc electric și furnalul tradițional, apoi au construit un furnal în miniatură.

Georgina Crumpton, General Manager al GFG Alliance și al Fundației GFG, a declarat că: „Evenimentul face parte din procesul de învățare atât a materiilor STEM, cât și a abilităților esențiale pentru viață. Împreună cu echipa Fundației GFG și cu mentorii companiei putem să oferim tinerilor o șansă adevărată pentru a avea o carieră de succes și o viață împlinită. Investiția în generațiile viitoare este o oportunitate extraordinară pentru comunitatea din Galați, pentru industria noastră și pentru economia națională.”

După succesul programului de învățământ dual din România, Fundația GFG a demarat un program similar în Cehia pentru 29 de viitori electricieni, alături de LIBERTY Ostrava, în parteneriat cu Școala Secundară de Inginerie Electrică din Ostrava și Rewise Learning.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr