CJ Galați preia modelul AUR și cumpără două caravane medicale. Cât costă proiectul „Ai grijă de sănătatea ta!”

Consiliul Județean Galați va depune spre finanțare un proiect care vizează organizarea unei ample caravane de sănătate în județul Galați. Astfel, vor fi achiziționate cu fonduri europene două autospeciale, care vor fi dotate cu echipamente pentru consultații și analize medicale. Valoarea estimată a acestei investiții este de aproximativ 550.000 de euro.

„După ce sute de oameni au fost consultați gratuit în cadrul unei caravane de sănătate, derulată în această vară în patru localități ale județului, am decis să organizăm o astfel de caravană medicală la nivelul întregului județ, în toate localitățile din mediul rural. Din păcate, pentru mulți oameni accesul la serviciile medicale este dificil. Mai grav este că o parte dintre ei nu au fost niciodată la medic.

Astfel, am pregătit un amplu proiect cu fonduri europene, prin care vom achiziționa două autovehicule, pe care le vom dota cu toate echipamentele medicale necesare pentru a realiza o serie de analize și examinări medicale. Practic, un autovehicul va fi un laborator mobil, iar celălalt va fi utilizat de către medicii de la Spitalul Județean pentru consultații. Proiectul este deja pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a Consiliului Județean, astfel încât să-l depunem spre finanțare în cel mai scurt timp”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Proiectul „Ai grijă de sănătatea ta!” va fi depus în cadrul Programului INTERREG NEXT România – Republica Moldova. Proiectul va fi realizat în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” și Spitalul Raional Cahul din Republica Moldova.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr