Viscolul a făcut ravagii în județul Galați: 9.000 de case fără curent, drumuri blocate, peste 100 de mașini rămase în troiene

Deși lucrurile s-au mai domolit față de ziua de duminică – atunci când, vorba știriștilor de la TV, a căzut iadul alb pe pământ – ninsoarea și viscolul continuă să facă probleme în județul Galați. Deși se circulă în condiții de iarnă pe majoritatea drumurilor din județ, pe anumite tronsoane de șosea s-au format troiene de zăpadă de peste jumătate de metru înălțime, iar asta a dat totul peste cap. Peste 100 de mașini și 230 persoane au rămas blocate în nămeți.

Vântul s-a mai domolit, deși bate încă cu putere, cu rafale de peste 60 de km/h, în județul Galați. În timpul nopții, autoritățile au acționat pe drumurile județene și naționale pentru deblocarea autovehiculelor, preluarea cazurilor medicale urgente și degajarea arborilor căzuți. Segmente din drumurile naționale DN24D și DN 26 sunt în continuare blocate, iar alte 11 drumuri județene au circulaţia restricţionată sau îngreunată.

Potrivit Prefecturii Galați, au fost deblocate 116 autovehicule, 238 persoane și s-a intervenit la un număr 15 cazuri medicale, la unrele dintre ele cu șenilata. De asemenea, au fost degajați 40 de arbori căzuți peste mașini sau care blocau căile de acces.

„Pe parcursul nopții nu au fost mașini blocate în trafic. Echipele de intervenție au acționat pe toate sectoarele de drum și au reușit să deblocheze toate autovehiculele, astfel încât nicio persoană să nu fie în pericol”, a transmis Prefectura Galați.

Pentru menţinerea în stare de practicabilitate a drumurilor judeţene din judeţul Galaţi, se acționează cu 33 lucrători și cu 29 utilaje.

„Prioritatea zero sunt cazurile medicale. Am reușit să-i scoatem din zăpadă pe cei blocați între Cudalbi și Băleni, la Bălășești și între Frumușița și Scânteiești. Conform meteorologilor, vântul va sufla cu putere pâna la ora 10:00. Vom acționa fără oprire, cu toate utilajele disponibile, pentru deszăpezirea drumurilor”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

În prezent, 35 de localităţi din județul Galați nu curent electric, fiind afectați 8.991 de consumatori. Localitățile afectate sunt: Tămăoani, Frumușița, Ijdileni, Rogojeni, Sovârca, Măstăcani, Chiraftei, Drăculești, Brănești, Vlădesti, Slobozia Oancea, Scânteiești, Fântânele, Cișmele, Independenta, , Plevna, Salcia, Tulucesti, Tatarca, Sivita, Causesti, Adam, Moscu, Bujoru, Balintesti, Jorasti, Cosmesti Vale, Schela, Condrea, Slobozia Conachi, Cuza Vodă.

Toate unitățile de învățământ din județul Galați vor avea cursurile suspendate luni, 27 noiembrie 2023, ca urmare a deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr