Machetă 3D cu zona centrală a municipiului Galați, expusă în premieră pentru public. Unde a fost amplasată

Primăria municipiului Galați a decis să se fudulească precum un păun cu investițiile din ultimii ani, așa că a realizat și a expus, în premieră, o machetă 3D a zonei centrale, cu principalele obiective. Vin alegerile, domnule, trebuie promovare „realizărili”. Nu?

Este vorba despre o reprezentare 3D care a fost amplasată pe Aleea de la P-uri, zonă care a fost modernizată de curând. De altfel, întreg centrul orașului a primit un aspect modern în ultimii ani.

Ceea ce nu ne-a spus nimeni (o fi secret…) este cât a costat realizarea respectivului obiect, ce firmă l-a contruit și cine este patronul respectivei firme dedulcite la banul public. Dar nu-i nimic, tot o să aflăm. Și-o să vă spunem și dumneavoastră.

Macheta cuprinde și o legendă cu 40 de obiective principale, menționate în limbile română și engleză, precum și în limbajul Braille. Macheta este realizată din compozit (bronz și corten), de unde și aspectul specific al unei astfel de lucrări.

Întreg centrul municipiului Galați a fost schimbat complet în ultimii ani, grație proiectelor derulate de către Primărie. Acestea au cuprins zonele: Spicu-Romarta, Potcoava de Aur, Piața Regală, strada Domnească (zona centrală), Parcul Mihai Eminescu, Pasajul Dunărea, zona Potcoava de Aur-Trei Star și Aleea de la P-uri. De altfel, Aleea de la P-uri va asigura un aspect unitar alături de Parcul de la Elice și Faleza Dunării, care de asemenea vor fi modernizate.

În completare, în zona centrală, proiectele Primăriei vizează modernizarea străzii Domnească (pe segmentul str. N. Gamulea – str. Gării), a Piațetei de la Biserica Greacă și a Palatului Simion Gheorghiu.

Așadar, machetă 3D avem, ce altceva ne mai trebuie?

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr