Cod Galben de vreme rea în județul Galați. Șoselele acoperite cu zăpadă au provocat numeroase necazuri în primele ore ale zilei

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Galați a transmis că deși nu sunt drumuri închise și momentan se lucrează pe toate sectoarele pentru menținerea carosabilului în condiții decente, riscurile sunt importante în anumite porțiuni de șosele, din cauza gheții, poleiului și zăpezii.

În aceste condiții, conducătorii auto sunt sfătuiți să evite deplasările și, dacă trebuie să plece la drum, să aibă mașinile echipate cu cauciucuri de iarnă, eventual cu lanțuri, și să conducă prudent.

De altfel, în primele ore ale zilei de 9 ianuarie 2024 în județul Galați au avut loc mai multe incidente rutiere cauzate de vremea rea.

La ora 00.34, în localitatea Pleșa (Berești Meria), două autoturisme au rămas blocate în nămeți. Pasagerii aveau domiciliul în Vinderei (Vaslui) și au fost sprijiniți de mașinile Drumurilor județene să își continue drumul.

La ora 02.04, o mașină în care se aflau patru persoane a derapat, apoi a rămas fără combustibil pe DC 72, în apropierea localității Coasta Lupei, Nicorești. Au așteptat doua ore până au fost preluați de o mașină a unor rude.

La ora 04.45, la Brăhășești, un convoi de 10 mașini, care veneau de la Brăhășești și voiau să ajungă la Tecuci s-au blocat în nămeți. Au fost scoși de SVSU, cu sprijinul lucrătorilor de la Drumuri judetene.

La ora 04.36, un autoturism Dacia Logan în care erau patru cetățeni moldoveni (printre care și 2 copii mici), care veneau din Cehia, către vama Oancea, pe DJ251G, a rămas înzăpezită după ce mașina s-a defectat. Cu sprijinul echipelor de intervenție de Valea Mărului și Corni, dar si a unui utilaj de la Drumuri judetene, au fost preluați. Masina a rămas pe marginea șoselei, oamenii fiind cazați acasăa la primarul din Corni

La ora 07.15, pe DN24D, o mașină a rămas blocată între Cuca și herghelie,după ce a derapat în afara carosabilului. În zonă este încă viscol, iar pe șosea s-au format suluri de zăpadă care produc probleme mari șoferilor.

Mădălina DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr