Primăria Galați cumpără 10 tramvaie noi. Sunt produse în România și costă 94,2 milioane de lei, adică 1,88 milioane de euro bucata!

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a semnat astăzi contractul pentru achiziția a 10 tramvaie noi, ce vor fi fabricate în România. Este vorba despre tramvaie similare celor 8 aflate deja în circulație la Galați, model „Autentic”.

„Continuăm acțiunile pentru un transport modern și prietenos cu mediul. Acum vorbim de alte 10 tramvaie noi, cu toate dotările moderne, care vor ajunge la Galați. Am spus din prima clipă stop achiziției de autobuze second-hand și am reușit să aducem în ultimii ani 105 mijloace noi și moderne. Și nu ne oprim aici. Pentru că, în total, avem prinse în cadrul proiectelor noastre prin PNRR nu mai puțin de 62 de mijloace de transport noi și nepoluante pentru gălățeni”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Astfel, noile tramvaie cu un design modern au lungimea de 18 metri și 3 uși, precum și o capacitate de 100 pasageri, dintre care minim 30 pe scaune. Mijloacele de transport vor avea toate dotările moderne: podea joasă cu rampă pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, aer condiţionat, instalație audio-video etc.

Tramvaiele vor fi alimentate de la o rețea de contact de 600 Vcc, acționate în curent alternativ cu electronică de putere și comanda cu microprocesor, cu viteză maxima de circulație de 70 km/oră, reglabilă, limitată electronic la 50 km/oră și cu recuperare de energie la frânare.

Tramvaiele respectă toate normele de transport urban de călători, pe șine, valabile în România și Uniunea Europeană.

Contractul a fost semnat cu ASTRA VAGOANE CALATORI SA Arad. Valoarea contractului este de 79.990.000,00 lei la care se adaugă 15.198.100,00 lei TVA. Rezultă că prețul unui tramvai ajunge la o sumă realmente exorbitantă, respectiv 1,88 de milioane de euro!

Termenul de furnizare a tramvaielor este de 19 luni de la semnarea contractului, dar primele tramvaie din acest lot ar putea sosi mai devreme.

Primăria municipiului Galați a atras în total fonduri prin PNRR pentru 62 de mijloace de transport noi și nepoluante, autobuze, tramvaie și microbuze, care urmează să ajungă la Galați în perioada următoare.
Municipiul Galați a achiziționat în ultimii ani 105 mijloace noi de transport. Este vorba despre primele 20 de autobuze hibrid, primele 8 tramvaie noi din ultimii 30 de ani, 17 troleibuze, 40 de autobuze și 20 de minibuze Euro 6.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr