Primarul Pucheanu nu mai demolează sediul PSD de pe Domnească, ci promite că mută partidul și face în clădire un fel de club al artelor

Primarul Ionuț Pucheanu (zis și „Betoneanu” sau „Betonuț”) este mai nou și Răzgândeanu. Prezent la o emisiune de la Pro Lider FM, edilul Galațiului – apropo, este o emisiune plătită din bani publici, printr-un contract gras, de peste 100.000 de lei, între Primărie și radioul amintit – și-a amintit brusc despre proiectul amenajării unei parcări subterane care să și pună în valoare zona de la intersecția dintre străzile Domnească și Eroilor.

Un proiect anunțat încă de acum cinci ani, care vizează atât zona limitrofă Teatrului Dramatic (parcul cu monumentul Eroilor Revoluției Române), cât și terenul și clădirea unde funcționează organizația județeană PSD Galați (FOTO), plus ceva cabinete parlamentare de același partid.

Pucheanu a explicat cu ocazia asta de ce nu a făcut nimic (dar fix nimic!) din ceea ce promitea cu fermitate la alegerile de acum patru ani în legătură cu zona: „A trebuit să facem un studiu istoric pentru zona respectivă. Cel mai probabil – o probabilitate de 80-90 la sută – casa care este în discuție spre a fi demolată cred că va rămâne în picioare. Dar nu cu activitate politică în ea. Cred că se vor găsi niște activități mai legate de partea culturală, fiind aproape Casa Artelor și Teatrul Dramatic”.

Practic, Pucheanu pare să fi trecut „în tabăra” celor de la Asociația „Galați, orașul meu” (cu care a fost în dușmănie ceva vreme, dat fiind că asociația colcăie de suporteri PNL și USR) care a solicitat după ce primarul și-a anunțat intențiile (acum patru ani, cum ziceam) să se renunțe la demolarea imobilului istoric situat în zona protejată, pe axa Domnească, colț cu strada Eroilor.

„Solicităm Primăriei, în calitate de proprietar al imobilului, să îl restaureze și să îl valorifice din punct de vedere cultural, având în vedere mai ales amplasamentul în vecinătatea celor două instituții de cultură”, a transmis atunci ONG-ul.

Părerea noastră, însă, este că Ionuț Pucheanu nu va face nicio brânză în amintita zonă, deoarece aceasta este sensibilă și din punct de vedere urban (nu prea ai cum bloca traficul), cât și din punct de vedere al stabilității terenului. Pânza freatică este frământată și este destul de sus (circa 7-8 metri), iar sub terenurile din zonă sunt o serie de hrube vechi, parțial prăbușite. De asemenea, clădirile istorice din preajmă au o structură de rezistență precară (Prefectura, Teatrul Dramatic), deci nu se prea știe cum vor supraviețui unui șantier de amploare, cu săpături la adâncimea de 12-15 metri, necesare parcării subterane.

Așa că nu-l băgați în seamă pe Ionuț Betonuț. Doar dă din gură, că i s-a trezit instinctul electoral. Cel mult va pune niște panseluțe în zonă și va turna ceva beton (cât mai mult beton), prin firmele „agreate” știute, că trebuie „să mănâncă și gura lor o pâine”.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr