Un important drum din județul Galați a primit o finanțare record. Ce presupune modernizarea acestuia

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat astăzi contractul de finanțare pentru modernizarea a aproximativ 60 de kilometri de drum județean, pe ruta: Bălăbănești – Bălășești – Ciureștii Noi – Ciureștii Vechi – Cotoroaia – Cerțești – Blânzi – Corod – Valea Mărului – Slobozia Conachi – Schela (ferma de la Greaca) – Șendreni (extravilan) – intersecția cu DN25 (pod sat Traian).

Valoarea investiției este de peste 363 de milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Regional Sud-Est (PRSE) 2021 – 2027.

„Este o mega investiție în infrastructura județului Galați, fiind vorba despre o axă rutieră care străbate județul de la nord la sud. Acest tronson funcțional, care traversează 11 comune, leagă DN 24D, din partea de nord a județului, cu DN25, în zona satului Traian. Este primul contract semnat în regiunea noastră pe acest program cu fonduri europene.

În cadrul acestei investiții, vom moderniza de la zero aproape 60 de kilometri de drum, cu o cofinanțare de doar 2% din bugetul Consiliului Județean.

Este o lucrare complexă, care înseamnă consolidarea fundației drumului, lărgirea părții carosabile, modernizarea a 12 poduri și a peste 1000 de podețe, de care vor beneficia peste 100.000 de oameni din județul nostru.

Mai mult, am obținut bani europeni și pentru împădurirea a aproape 60 de hectare de teren, pentru reducerea efectelor poluării. Împăduririle vor avea loc pe terenuri degradate de la Bălăbănești și dintre Valea Mărului și Corod.

Partea de proiectare tehnică este gata, la fel și licitația pentru desemnarea constructorului, astfel că, în cel mai scurt timp, vom emite ordinul de începere a lucrărilor”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, în cadrul acestei investiții vor fi:

  • amenajate 24 de staţii de autobuz şi alveole aferente transportului public de persoane
  • construite trotuare pe o suprafață de aproximativ 23.000 mp
  • amenajate piste de biciclete pe o lungime de peste 5 km
  • realizate șanţuri betonate în zonele de intravilan și rigole carosabile pentru colectare a apelor pluviale în zonele centrale ale localităților
  • montați peste 8 kilometri de parapeți de siguranță.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr