Incident șocant la Șendreni: doi copii au găsit o bombă neexplodată și s-au jucat cu ea minute în șir. Ce spun autoritățile

Duminică, 24 martie 2024, echipajul de pirotehniştii din cadrul ISU Galaţi a fost solicitat să intervină în satul Movileni, comuna Şendreni, pentru a ridica, în vederea distrugerii, un proiectil de calibrul 100 mm (foto). Proiectilul exploziv provine din Al Doilea Război Mondial, avea focos (n.r. – sistemul de iniţiere) şi prezenta pericol exploziv.

Proiectilul a fost preluat din strada Gladiolelor, de lângă calea ferată.

Reprezentanţii ISU Galaţi nu ştiu dacă, iniţial, obuzul a fost găsit de nişte copii, care s-au jucat cu el după cum reiese din informații apărute online, dar nici nu pot infirma. Afirmă că pe ei i-a sunat un adult, iar predarea a făcut-o Poliția.

„Cu toate că în social media circulau informaţiile cu cei doi copii, echipajul nostru a preluat proiectilul de la echipajul de poliţie, apelantul fiind un bărbat care a plecat după ce a predat proiectilul echipajului de poliţie din Şendreni”, precizează ISU Galaţi.

Este al doilea proiectil exploziv găsit de civili în ultima săptămână, „altfel încât se impune o reamintire a regulilor şi măsurilor de siguranţă atunci când găsim muniţie neexplodată: anunţaţi de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Galaţi; nu atingeţi, nu loviţi şi nu mişcaţi muniţia descoperită; nu introduceţi în foc muniţiile şi nu faceţi foc în apropierea lor; nu aruncaţi la fier vechi şi nu predaţi la societăţile colectoare muniţiile descoperite; nu introduceţi în clădiri, încăperi sau locuinţe muniţii neexplodate; nu încercaţi să demontaţi focoasele sau elementele componente”, atenționează ISU Galaţi.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr