Firmele mici din Galați pot pune mâna pe niște fonduri europene. Sumele sunt considerabile și pot fi cerute între 29 mai și 29 iunie

Fonduri europene nerambursabile pentru microîntreprinderile din judeţul Galaţi, care pot accesa între 20.000 şi 200.000 de euro prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027.

Ghidul solicitantului şi anexele (Acțiunea 1.6 – Stimularea activităților inovatoare și creșterea competitivității IMM-urilor, Operațiunea A.1 Creșterea competitivității microîntreprinderilor) au fost publicate de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, iar perioada de depunere a cererilor de finanţare este între 29 mai (ora 10:00) şi 28 iunie (ora 16:00).

„Este o mare şansă pentru microîntreprinderile din judeţul nostru, care pot lua până la 200.000 de euro pentru realizarea de construcţii noi şi achiziţionarea de echipamente moderne de producţie, sisteme de producere a energiei din surse regenerabile, dispozitive IT sau alte dotări de care au nevoie pentru a dezvolta şi extinde gama de produse și servicii oferite”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Cumva interesant este că președintele CJ a dat vestea prin ricoșeu, cum s-ar zice, căci – na! – e campanie electorală. Ne miră până la suspiciune faptul că ADR (instituția care gestionează banii) n-a informat ea prima presa despre asta, adică tace ca mistrețul în păpușoi, ceea ce ne face să credem că asistăm la un mic blat cu substrat electoral. Nu de alta, dar președintele Fotea chiar n-are nici în clin, nici în mânecă cu fondurile europene în discuție, nu depind de el de nicio culoare.

Revenind la finanțări, să spunem că solicitanții eligibili sunt microîntreprinderile din mediu urban, cu sediul social sau punct de lucru înregistrat fiscal în mediul urban, în cele cinci județe ale Regiunii de Dezvoltare Sud-Est.

Alocarea totală a acestui apel de proiecte, pe toata durata de derulare a programului, este de 43.362.593 euro.

Beneficiarul va asigura din resurse proprii cel puțin 10% din valoarea cheltuielilor eligibile, plus cheltuielile neeligibile.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr