Nr.3687, Vineri, 20 Aprilie 2018  
Home EconomicEvenimentJustitiePoliticSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

O nouă zi de proteste în sistemul medical; la Spitalul de Pneumoftiziologie s-a scandat "Bacilul Koch e cu noi"

      Aproximativ 50 de infirmiere, îngrijitori, brancardieri și angajați din aparatul administrativ al Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați au protestat, joi, în curtea unității medicale, nemulțumiți că de scăderea sporurilot, cei prezenți la acțiunea spontană scandând lozinci precum "Ne vrem sporul înapoi" sau "Bacilul Koch e cu noi".

     

      Angajații Spitalului de Pneumoftizilogie au ieșit în curtea unității medicale, țiând în mâini coli pe care s e putea citi "Dacă nu ne dați, măcar nu ne luați", "Respectarea sporului pentru tuberculoză" sau "Riscul este maxim, sporul de TBC este minim". Protestatarii, în mare parte îngrijitori, brancardieri, infirmiere și angajați din aparatul administrativ al spitalului au scandat lozinci precum "Ne vrem sporul înapoi" sau "Bacilul Koch e cu noi". "Mie mi-au scăzut veniturile cu 200 de lei din cauza reducerii sporurilor. Am sporul cu mari lupte de 85%, sunt infirmeră, atat ne-au dat. Voiam să ne lase cât am avut, nu să ne ia", a spus o infirmieră prezentă la protest.

      O altă femeie a spus că a calculat că a pierdut 300 de lei din venituri, din cauza reducerii sporurilor, în condițiile în care personalul care intră în contact cu bolnavii se expune unor riscuri mari. "Eu de 28 de ani lucrez aici; am fost în concediu luna trecută. Veniturile la am cu 600 de lei mai mici, dar cam cu 300 de lei mi-a scazut după cum am calculat. Ne descurcam greu, avem rate, banci, s-au scumpit toate: lumina, gaze. Lucrăm în ture, la patul bolnavului, schimb bolnavii, curățenie, sală de mese, e foarte greu. Sunte foarte puține pe tura, muncim, nu ne ferim de muncă, dar intram în contact cu microbii, avem și clostridium, tot felul de microbi au apărut și nu-i corect așa să ni se ia din salariu, mai avem un pic până la pensie", a afirmat femeia.

      Între protestatari a venit și liderul Sanitas din cadrul Spitalului de Pneumoftizilogie. "Avem multe nemulțumiri adunate până acum, suntem solidari cu celelalte spitale care protestează. Din cauza aplicării legii 153, personalul care nu a primit măriri de salariu conform legii, de la 1 martie, este afectat pentru că au scăzut salariile, sunt infirmere care pleacă acasă cu 200-300 de lei mai puțin, îngrijitoarele la fel, personal de laborator. În urma Consiliului Național Sanitas de astăzi se va hotărî ce se va face în continuare. Aici, colegii au hotărât să facă această mișcare spontană", a afirmat Adrian Haras, liderul Sanitas din cadrul Spitalului de Pneumoftizilogie.

      Protestul a durat circa o oră, fără ca activitatea din cadrul spitalului să fie afectată.
Autor: O.M.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home EconomicEvenimentJustitiePoliticSocial Mica PublicitateContact