Nr.3916, Vineri, 6 Decembrie 2019  
Home AdministratieSocial Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
MeteoMax
: ° C
Min : ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Fonduri europene pentru modernizarea ambulatoriului Spitalului pentru Copii

      Prin proiectul ”Modernizare, extindere și dotare Ambulatoriu Integrat - Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Ioan" Galați”, în valoare de 15.612.023,06 lei, unitatea medicală va deveni singura din regiune care va putea oferi servicii de diagnosticare și tratament în oncologia pediatrică, în condițiile în care adresabilitatea, privind această afecțiune, este în medie de 300 de copii pe an.

      Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud - Est, Luminița Mihailov, au semnat contractul de finanțare europeană pentru proiectul ”Modernizare, extindere și dotare Ambulatoriu Integrat - Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Ioan" Galați”. Obiectivul general al proiectului constă în eficientizarea sistemului de sănătate, prin reducerea internărilor evitabile și prin accesibilizarea ofertei de servicii de asistență, iar obiectivele specifice ale proiectului sunt modernizarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Ioan” Galați.

      Astfel, la finalizarea investiției, în cadrul noului corp de clădire al ambulatoriului integrat, la parter vor funcționa următoarele cabinete: dermatologie, BMF, stomatologie, endocrinologie, chirurgie plastică. De asemenea vor funcționa cabinete de imagistică: Rx, RMN, CT, Ecograf, Recoltare analize laborator.

      La etajul 1, este vorba despre de cabinete de psihologie, neurologie, EEG, alergologie, pneumologie, hematologie, oncologie, orto-optică, oftalmologie, precum și de laborator analize de hematologie/biochimie, microbiologie/parazitologie/virusologie, imunologie/Toxicologie, compartiment imunohistochimie, histotecă, orientare macroscopică /prelucrare Histopatologică.

      La etajul tehnic, vor fi amplasate centralele de tratare a aerului și centrala de frig, necesare funcționării Ambulatoriului Integrat.

      În paralel cu realizarea extinderii cu noua clădire a Ambulatoriului, în cadrul spațiilor actuale amplasate la parterul corpului A, sunt prevăzute următoarele lucrări: igienizarea cabinetelor și a circulațiilor existente, reparații locale, refacerea finisajelor de pardoseli și pereți, reorganizarea cabinetelor medicale, amenajarea unor grupuri sanitare pentru pacienți.

      Pentru Compartimentul de Imagistică vor fi achiziționate următoarele dotări și echipamente medicale: echipament Rezonanță magnetică (RMN) de minimum 1,5 Tesla, aparat radiografie digital cu mașină automată de developat. Pentru Compartimentul de Imunohistochimie: procesator de țesuturi; stație de includere în parafină; microtom de tip rotativ; autosteiner; hotă specializată în lucrul cu substanțe toxice; microscop trinocular cu cameră; termostat cu temperatură reglabilă.

      Valoarea totală a proiectului este de 15.612.023,06 lei (cu TVA). Valoarea eligibilă este de 10.699.821,81 lei (cu TVA), contribuția proprie (2% din cheltuieli eligibile) este de 213.996,45 lei (cu TVA), contribuția proprie la cheltuieli neeligibile fiind de 4.912.201,25 lei (cu TVA)

      Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni de la semnarea contractului de finanțare din care durata estimată pentru execuția lucrărilor a 18 luni.

      Îmbunătățirea serviciilor în ambulatoriu va avea un răspuns pozitiv de orientare a cazurilor fără complicații către serviciile specifice din ambulatoriu, cu rezultate considerabile în degrevarea costurilor sociale de spitalizare și a celor conexe, precum și îmbunătățirea relației medic - pacient.

      „La nivelul țării, vă pot spune, fără falsă modestie, că în momentul de față suntem fruntași ca număr de proiecte semnate și număr de proiecte deja finalizate. Avem un număr de 25 de proiecte semnate, 5 dintre ele finalizate, cu o valoare de 23.200.000 de lei. Proiectele în implementare au o valoare de 467 milioane de lei, iar proiectele ce le avem depuse și se află în evaluare sunt 33, într-un cuantum total de alte 520 milioane de lei. Dacă e să tragem linie, vedem că municipiul Galați a depus proiecte europene de peste 1 miliard de lei. E un aspect care în istoria municipiului Galați, zic eu, nu s-a mai întâmplat. Noi sunem și într-o proporție de 80% cu achizițiile publice finalizate, ceea ce înseamnă că de fiecare dată atunci când vom semna un proiect a doua zi putem da ordin de începere a lucrărilor sau a proiectării, iar acolo unde este cazul de proiectare cu execuție”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

      Primăria municipiului Galați a depus pe data de 20 august 2018 pentru finanțare proiectul Modernizare, extindere si dotare Ambulatoriu Integrat - Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Ioan" Galați, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 ” 2020, Axa Prioritară 8, Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, Prioritatea de investiții 8.1, Operațiunea A ” Ambulatorii (7 Regiuni), cod SMIS 123950.

      Primăria municipiului Galați mai are un proiect cu finanțare europeană la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați care vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Compartimentului Primiri Urgențe, proiect în valoare de aproape 11 milioane de lei.

     

     
Autor: V.I.
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Au venit cele 40 de autobuze
Toate cele 40 de autobuze noi au fost livrate societății locale de transport public în comun, S.C. Transurb S.A. Pentru aceste mijloace de transport de mare capacitate municipalitatea a alocat suma de 26.246.000 lei. Autobuzele sunt Euro 6, au ...(continuare)
Administratie - Lucrări sâmbătă pe strada Domnească; trasee de autobuz deviate
Pentru executarea lucrărilor de reabilitare a rețelei de apă potabilă, pe strada Domnească, tronsonul cuprins între străzile Nicolae Gamulea și Universității, sâmbătă, 7 decembrie, în intervalul orar 08.00 ” 18.00, circulația rutier ...(continuare)
Administratie - Bursele pentru elevi, aprobate în Consiliul Local
Consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre privind cuantumul și numărul de burse care se acordă elevilor din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Galaţi pentru anul școlar 2019-2020. Este vorba despre 7.969 de bur ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieSocial Mica PublicitateContact