Nr.4184, Joi, 25 Februarie 2021  
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateArhivaContact
Publicitate
Meteo

Cer acoperit

Max
: 8 ° C
Min : -4 ° C
Poza zilei
Curs Valutar

Primarul Pucheanu face poliția internetului. Se ceartă singur pe Facebook, pe tema cine e mai tare-n fakenews

      Zici că toate problemele orașului s-au terminat, că taxele locale au scăzut (deși au crescut), că toate străzile sunt ca-n palmă, că orașul e curat ca un pahar de cristal. Așa îți vine să zici când citești postările de pe Facebook al primăriei Galați, care de câteva zile s-a apucat să facă poliția internetului. Că dacă are poliție locală în subordine, de ce să nu aspire la mai mult, nu?

      Ideea nu-i neapărat rea. Evident, este foarte bine să arăți că unele dintre informațiile vehiculate pe internet, despre afacerile publice, sunt eronate. Demersul are un fundament logic, util. Însă parcă am fi vrut să aflăm și ce are de gând edilul Pucheanu în cazul majorării taxei pe mașină. Nu ar fi rău să explice, totuși, ce impact bugetar va produce. Câți bani se strâng și ce se va face cu ei. Și mai ales cum va fi acest lucru benefic gălățenilor. Este de datoria lui să explice asta tuturor, căci orașul nu-i tarlaua lui, deși a afirmat contrariul (cităm: „Noi, (n.r ” PSD) suntem acum singuri pe tarla”), într-o clipă de extaz electoral, dar de inconștiență politică.

      În același timp, vrem să știm și ce se întâmplă cu investițiile care au jucat un rol crucial în realegerea lui ca primar. Că așa i-a convins pe alegători: făcând niște lucruri bune, dar mai ales promițând că va mai face și altele.

      Care este stadiul amenajării plajei Dunărea? Ce se întâmplă cu aquaparkul de la uzina de apă? Ce se întâmplă cu viaductul? Când va fi gata centura? Când se rezolvă haosul din parcările rezidențiale? Ce se va face cu renovarea centrului orașului? Ce măsuri se iau cu terenurile industriale devenite focare de infecție? Când se vor reda trotuarele pietonilor? Când vom avea piste de biciclete făcute corect, nu la mișto? De ce clădirile punctelor termice sunt cedate gratis unor pseudo-asociații civice, în loc să fie transformate în creșe, grădinițe, ghișee ale primăriei, puncte de lucru ale ADP și Ecosal? Sunt o sumedenie de lucruri importante, dar care au deveni, peste noapte, bagatele pentru actualul edil, probabil îmbătat de aerul tare al rezultatului în alegeri. Uitând că tot ce urcă poate la fel de repede să și coboare.

      Poate că postul de primar i se pare deja cam prea mic lui Ionuț Pucheanu. Cumva logic, omul are potențial să fie mai mult decât atât. Dar n-ar trebui să uite că acest post poate fi, în următorii 4 ani, fie trambulina lui către un post de deputat sau senator, fie piatra de moară atârnată de picior, care-l va duce în subsolul partidului. Cazul Ciumacenco nu-i chiar așa de îndepărtat ca să nu fie un reper.
Autor: Dan Popescu
Discutii pe baza articolului de mai sus:
Nume
Opinie
Nu sta in anonimat spune-ti parerea! :
Nume
Opinie

email:

cat face trei adunat cu doi ? :
Administratie - Au licitat, dar au și suplimentat. Aqua park-ul de la Plaja Dunărea s-a scumpit brusc, cu încă un milion de euro
Hodoronc-tronc, aqua park-ul de la Plaja Dunărea a pățit ca Făt-Frumos. Însă nu a crescut, ca amintitul erou de basm, în dimensiune, ci doar în preț. Licitat și adjudecat în 2018 la vreo 24,9 milioane de lei (executantă fiind „triada” ...(continuare)
Administratie - Unde vor fi amplasate noile stații de încărcarea a mașinilor electrice, la Galați
Primăria municipiului Galaţi anunţă semnarea contractului de înfiinţare a unei reţele publice extinse de staţii de încărcare pentru maşinile electrice şi hibrid. Acesta presupune înfiinţarea a 15 astfel de unităţi cu încărcare rapid ...(continuare)
Administratie - Oricât ar părea de ciudat și de greu de crezut, la Plaja Dunărea chiar se construiește un aquapark
Știți deja „telenovela” cu aquaparkul de la Galați. Se târăște ca râma de vreo 8 ani, iar orice veste despre investiție a devenit cam ca „Lupul, băăă!” din celebra poveste cu Petrică mincinosul. Ei bine, stați așa, că nu-i așa ...(continuare)
Administratie - Directorul Transurb Galați, pe făraș! Primarul Pucheanu zice că-l schimbă în maximum o lună
Se sparge și gașca ALDE la Tranbsurb SA Galați (societatea de transport public urban), căci nimic nu-i veșnic. Așa s-a spart și gașca PAR/PUR de acolo, ce părea de nezdruncinat sub glorioasa conducere politică a marelui nostru contemporan E ...(continuare)
Administratie - Destituit în 2019 după un uriaș scandal, Ciprian Groza se întoarce la șefia Protecției Copilului Galați
Dat afară cu surle și trâmbițe în vara lui 2019 (după ce a încercat să bagatelizeze un viol al cărei victimă a fost o copilă de 14 ani dintr-un centru de plasament), fostul director adjunct al Protecției Copilului Galați, Ciprian Groza, ...(continuare)
Publicitate
Prima pagina
 
Newsletter
Comentarii
Nu s-a facut nici un comentariu.
Home AdministratieEconomicEvenimentJustitiePoliticSanatateSocialSport Mica PublicitateContact